Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Πέντε συγκλονιστικές στιγμές

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Πέντε συγκλονιστικές στιγμές
Κηδεία της Φώφης Γεννηματά. Eurokinissi

Η Ελλάδα είπε το τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά σε κλίμα οδύνης για τον πρόωρο χαμό της. Οι πέντε στιγμές από την κηδεία της που συγκλόνισαν

Με δάκρυα στα μάτια όλη η Ελλάδα αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά, τη γυναίκα που πάλεψε τόσο γενναία και έφυγε τόσο πρόωρα απο τη ζωή. Η κηδεία της έγινε σε κλίμα οδύνης με χιλιάδες κόσμου να αποτίουν φόρο τιμής στη Φώφη τους- έτσι άλλωστε την αποκαλούσαν όλοι. Φώφη, όχι Γεννηματά.

Από νωρίς το πρωί με ένα τριαντάφυλλο στο χέρι, άνθρωποι που δεν την γνώριζαν, ίσως να μην την ψήφιζαν κιόλας, στήθηκαν έξω απο το παρεκκλήσι της Μητρόπολης για να πουν το ύστατο χαίρε στη γυναίκα που δεν έχασε ποτέ το χαμόγελό της ακόμα κι όταν έδινε την πιο δύσκολη μάχη της.

InTime

 
Η Ελλάδα αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά Eurokinissi

 

Λίγο πριν απο τις 2 το μεσημέρι η σορός της μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη. Ο πόνος βουβός, τα μάτια όλων δακρυσμένα. Ο σύζυγός της Ανδρέας Τσούνης, συντετριμμένος, δεν άντεξε κι έσκυψε πάνω στο φέρετρο δίνοντας του μια γροθιά.

Επικήδειους εκφώνησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης ο οποίος με δυσκολία συγκρατούσε τα δάκρυά του. Στους επικήδειους των παιδιών της όμως, του Γιώργου, της Κατερίνας και της Αιμιλίας, ράγισαν καρδιές.

“Τα διδάγματά σου είναι στήριγμα για εμάς αυτές τις δύσκολες ώρες” είπε ο Γιώργος, “μας έμαθες να αγωνιζόμαστε να μην τα παρατάμε ποτέ” είπε η Κατερίνα. Η μεγαλύτερη κόρη, η Αιμιλία, περιέγραψε μια απο τις τελευταίες στιγμές της με τη μητέρα της όταν της είπε “1-2-3 πάμε” και της έδωσε τα χέρια για να σηκωθεί. “Έτσι έφυγες, όρθια και με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει σε μία μαχήτρια”.

Ακόμα και μικρά παιδιά αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο την Φώφη Γεννηματά. Συγκίνηση προκάλεσε μια ζωγραφιά που άφησε η μικρή Κατερίνα πάνω στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά, μαζί με ένα κόκκινο τριαντάφυλλο.

Στο χαρτί το επτάχρονο κορίτσι ζωγράφισε καρδιές και λουλούδια ένω στο κάτω μέρος έγραψε: «μη φοβάσαι θα είναι κοντά οι αγγέλοι» και πιο πάνω με μεγάλα γράμματα «σ’αγαπώ»

Eurokinissi

Η πομπή ξεκίνησε και η Μητροπόλεως πλημύρισε με κόσμο που ακολουθούσε, χειροκροτώντας και φωνάζοντας “Αθάνατη”. Ολιγόλεπτη στάση πραγματοποιήθηκε στη Λεωφ. Αμαλίας μπροστά από τη Βουλή, την οποία η Φώφη Γεννηματά υπηρετούσε από το 2000.

Η Φώφη Γεννηματά ενταφιάστηκε, στο Α’ Νεκροταφείο. Στον τάφο του πατέρα της. Εκεί όπου το 1994 αγκαλιαμένη με την αδερφή της Μαίρη, αποχαιρετούσαν τον πατέρα τους. Η Μαίρη Γεννηματά απο νωρίς το πρωί βρισκόταν δίπλα στο φέρετρο της αδερφής της, αποχαιρετώντας άλλο ένα μέλος της οικογένειάς της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα