Κηδεύτηκε ο πατέρας του Γιώργου Λάνθιμου

Κηδεύτηκε ο πατέρας του Γιώργου Λάνθιμου
Ο Γιώργος Λάνθιμος στην κηδεία του πατέρα του Αντώνη Eurokinissi

Παρουσία συγγενών, φίλων και συναδέλφων κηδεύτηκε ο πατέρα του πολυβραβευμένου Έλληνα σκηνοθέτη, Αντώνης Λάνθιμος, που πέθανε την Παρασκευή σε ηλικία 73 ετών.

Τελέστηκε τη Δευτέρα η κηδεία του Αντώνη Λάνθιμου, πατέρα του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή σε ηλικία 73 ετών, ύστερα από σύντομη περίοδο νοσηλείας λόγω αναπνευστικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του Αντώνη Λάνθιμου συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα για να τον αποχαιρετίσουν και να συλλυπηθούν από κοντά το Γιώργο Λάνθιμο και την οικογένειά του.

Ανάμεσα τους και μεγάλα ονόματα του αθλητισμού, όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Νίκος Σαργκάνης.

Ο Αντώνης Λάνθιμος έφυγε από τη ζωή λίγες μέρες μετά την μεγάλη αναγνώριση του ταλέντου του γιου του από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματγράφου, καθώς η ταινία του “The Favourite” απέσπασε 10 υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ, μεταξύ των οποίων οι υποψηφιότητες για καλύτερη σκηνοθεσία και ταινία.

Ο Αντώνης Λάνθιμος γεννήθηκε το 1944, αγωνιζόταν ως φόργουορντ (1.93μ) και ξεχώριζε για την πλαστικότητα των κινήσεων του. Υπήρξε ένας από τους πιο χαρισματικούς σκόρερ της δεκαετίας του 60′ και του 70′ για το ελληνικό μπάσκετ και επιφανές μέλος της ομάδας του Παγκρατίου. Επί των ημερών του το Παγκράτι τερμάτισε τρεις φορές στην πρώτη τριάδα της Α’ Εθνικής, πρόγονο της Basket League. Αποχώρησε από την ενεργό δράση το 1977, ενώ από το 1964 μέχρι το 1970, αγωνίσθηκε εννέα φορές με την εθνική ανδρών.

Ο Γ. Λάνθιμος συνομιλεί με τον Γ. Ιωαννίδη στην κηδεία του πατέρα του Eurokinissi

Παναγιώτης Γιαννάκης Eurokinissi

Νίκος Σαργκάνης Eurokinissi

Κηδεία του Αντώνη Λάνθιμου Eurokinissi

Κηδεία του Αντώνη Λάνθιμου Eurokinissi

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα