ΛΑΝΘΙΜΟΣ

Κι όμως, υπάρχουν τα ελληνικά Όσκαρ

Κι όμως, υπάρχουν τα ελληνικά Όσκαρ

Τα βραβεία Ίρις γεννήθηκαν μέσα από μια κρίση τεράστιας ανανέωσης για το Ελληνικό σινεμά και τώρα ετοιμάζονται για την 12η απονομή τους. Τίποτα όμως στη φετινή χρονιά δεν είναι συνηθισμένο ή εύκολο.

O Viggo Mortensen και Mahershala Ali

Όσκαρ 2019: Το Πράσινο Βιβλίο ταινία της χρονιάς - Όλα τα βραβεία

Οι μεγάλοι νικητές, η επιβεβαίωση των φαβορί, οι ανατροπές και όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια της λαμπρής τελετής των Όσκαρ με τον Γιώργο Λάνθιμο να είναι υποψήφιος σε δέκα κατηγορίες και τελικά να κατακτά ένα βραβείο. Τα μηνύματα εναντίον του Τραμπ ήταν έκδηλα.

"Γράμμα στον Γιώργο Λάνθιμο": Δεν υπάρχουν λόγια να σου περιγράψω την εθνική υπερηφάνεια

"Γράμμα στον Γιώργο Λάνθιμο": Δεν υπάρχουν λόγια να σου περιγράψω την εθνική υπερηφάνεια

Οι Έλληνες κινηματογραφιστές έγραψαν ένα γράμμα αγάπης, που μπορεί εκ πρώτης να απευθύνεται στον Γιώργο Λάνθιμο, στην πραγματικότητα όμως έχει άλλους παραλήπτες.

Ο σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν

Ο Κουαρόν στηρίζει Βαρουφάκη

Την Τετάρτη στις 7 το βράδυ ο σκηνοθέτης Αλφόνσο Κουαρόν θα στείλει μήνυμα στην εκδήλωση που διοργανώνει το DiEM25 όπου θα ανακοινωθούν οι πρώτοι υποψήφιοι για την ευρωβουλή.

Ο Γιώργος Λάνθιμος με την Ρέιτσελ Βάις που πρωταγωνιστεί στην "Ευνοούμενη"

Βραβεία BAFTA: Απόψε η απονομή - 12 υποψηφιότητες για την "Ευνοούμενη" του Λάνθιμου

Η ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη έχει σαρώσει στις υποψηφιότητες στον θεσμό της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και αναμένουμε να δούμε πόσες από αυτές θα μετατραπούν σε βραβεία.

Γιώργος Λάνθιμος

Γιώργος Λάνθιμος: Δείτε τα βίντεο κλιπ και τις διαφημίσεις που γύριζε πριν φτάσει στα Όσκαρ

Πριν από τη Νικόλ Κίντμαν, την Έμμα Στόουν, τον Κόλιν Φάρελ και τις 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ για την ταινία "The Favourite", ήταν... η Δέσποινα Βανδή, ο Σάκης Ρουβάς και ο Λάκης Λαζόπουλος.

Ο πρώτος Έλληνας μοντέρ υποψήφιος για Όσκαρ Γιώργος Μαυροψαρίδης

Ο μοντέρ του Λάνθιμου Γ.Μαυροψαρίδης στο News 24/7: "Περάσαμε στα ημιτελικά"

Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης, ο πρώτος Έλληνας υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερου Μοντάζ για την ταινία "The Favourite" μιλά στο News 24/7 για τα μυστικά της επιτυχίας, την συνεργασία του με τον Γιώργο Λάνθμιο και την ιδιοφυΐα του.

Ο Γιώργος Λάνθιμος με την Έμμα Στόουν

Πόσα από τα 10 Όσκαρ που είναι υποψήφιο θα κερδίσει το "Favourite" του Γιώργου Λάνθιμου;

Οι οσκαρικές υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν κι ο Γιώργος Λάνθιμος βρίσκεται υποψήφιος για Όσκαρ Σκηνοθεσίας. Η ταινία του ηγείται με 10 υποψηφιότητες. Πόσες από αυτές μπορεί να κερδίσει;

Σάρωσε με 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2019 ο Γιώργος Λάνθιμος

Όσκαρ 2019: Σάρωσε με 10 υποψηφιότητες ο Λάνθιμος

Υποψήφιος για Όσκαρ Σκηνοθεσίας ο Γιώργος Λάνθιμος με το "Favourite" να φτάνει τις 10 υποψηφιότητες, όσες και το "Roma" και το "A Star is Born". Δείτε ποιοι είναι οι υποψήφιοι της 91ης τελετής της Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Σάρωσε με 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2019 ο Γιώργος Λάνθιμος

Ο Γιώργος Λάνθιμος πρώτο θέμα στους New York Times

"Ο μυστικοπαθής και ντροπαλός Λάνθιμος είναι γνωστός για τη δημιουργία σκοτεινά σουρεαλιστικών και αμήχανα ξεκαρδιστικών κινηματογραφικών κόσμων που αντικατοπτρίζουν την καθημερινότητά μας, κάτω από ένα παραμορφωτικό φως" αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα.

Σάρωσε με 10 υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2019 ο Γιώργος Λάνθιμος

Φεστιβάλ Βενετίας: Δύο βραβεία για την ταινία "The Favourite" του Γιώργου Λάνθιμου

Τον Αργυρό Λέοντα πήρε ο Έλληνας σκηνοθέτης ενώ στην Ολίβια Κόλμαν, πρωταγωνίστρια της ταινίας του πήγε αυτό της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας. Ο Χρυσός Λέοντας απονεμήθηκε στο "Roma" του Αλφόνσο Κουαρόν.