Κινητοποιήσεις από επιστημονικούς φορείς και πανεπιστημιακή κοινότητα

Κινητοποιήσεις από επιστημονικούς φορείς και πανεπιστημιακή κοινότητα

Μέτωπο για κινητοποιήσεις από επιστημονικούς φορείς και πανεπιστημιακή κοινότητα. Τι αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση

Από κοινού μέτωπο συγκρότησαν πανεπιστημιακή κοινότητα και επιστημονικοί φορείς, για να διεκδικήσουν την ανατροπή των νέων φορολογικών μέτρων αλλά και τη βιωσιμότητα των ταμείων τους.

Σε ανακοίνωση η οποία δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη επισημαίνεται ότι οι επιστημονικοί φορείς των δικηγόρων, μηχανικών, ιατρών, συμβολαιογράφων, οδοντογιατρών, φαρμακοποιών και δικαστικών επιμελητών, οι οποίοι βρίσκονται σε σταθερή και διαχρονική συνεργασία μεταξύ τους, "συντονίζουν τη δράση τους, αναπτύσσουν νέες πρωτοβουλίες και με κοινό αγωνιστικό και διεκδικητικό πλαίσιο".

Έτσι, το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας, οργανώνεται κοινή συνέντευξη Τύπου των προέδρων των επιστημονικών φορέων και ακολούθως, στις 12, πανεπιστημονική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Πανεπιστημονική συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου, στη μία, έξω από τα γραφεία του ΔΣΑ και στην συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.

Αυτό που επιδιώκεται από πανεπιστημιακούς και επιστήμονες είναι να αποτραπεί αφενός η επιχειρούμενη ένταξη των κλάδων υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ) στον ΕΟΠΥΥ και αφετέρου η υιοθέτηση φορολογικών ρυθμίσεων "εξοντωτικών, βραχυπρόθεσμης και κοντόφθαλμης λογικής, οι οποίες κατά πλήρη βεβαιότητα, αναμένεται να οδηγήσουν σε αφανισμό του κλάδου των επιστημόνων ελεύθερων επαγγελματιών, στην οικονομική τους εξαθλίωση και, εντέλει, στην επίταση των αντιαναπτυξιακών αδιεξόδων της χώρας".

Ακόμη, επιδιώκουν να ανατραπούν οριστικά "οι πολιτικές της ύφεσης, των οριζόντιων περικοπών και της διαρκούς εξαθλίωσης του ελληνικού επιστημονικού, παραγωγικού δυναμικού και της κατάλυσης του κράτους δικαίου".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network