Κιβωτός του Κόσμου: Αρχίζουν άμεσα καταθέσεις παιδιών και εργαζόμενων

Κιβωτός του Κόσμου: Αρχίζουν άμεσα καταθέσεις παιδιών και εργαζόμενων
INTIME, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Εισαγγελία Ανηλίκων προχωρά άμεσα τη διερεύνηση της υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου λαμβάνοντας τις πρώτες καταθέσεις. Στα πρόσωπα που θα καταθέσουν συγκαταλέγεται και υψηλόβαθμο στέλεχος.


Με γοργούς ρυθμούς η Εισαγγελία Ανηλίκων συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης της Κιβωτού του Κόσμου, μετά την επιστροφή της από την ασφάλεια αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο εισαγγελείς ανηλίκων που έχουν χρεωθεί την έρευνα, Αικ. Κοπελάκη και Δάφνη – Κυριακή Τσιχλή, προχωρούν από την Τρίτη κιόλας σε καταθέσεις μαρτύρων. Κυρίως πρόκειται για παιδιά που έχουν διαμείνει κατά καιρούς σε δομές της μκο αλλά και σε εργαζόμενους αυτών.

Όλοι τους θα ερωτηθούν γύρω από τις ενέργειες τεσσάρων προσώπων που έχουν μπει στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, ύστερα από συνολικά δέκα καταγγελίες. Όλες τους έχουν διαβιβαστεί από το Συνήγορο του Πολίτη στις εισαγγελικές αρχές και φέρονται να περιγράφουν κακοποιητικες συμπεριφορές, σωματικές τιμωρίες, καταναγκαστική εργασία και απομόνωση παιδιών από το σχολείο.

Στα πρόσωπα αυτά -στα οποία πηγές αναφέρουν ότι συγκαταλέγεται και υψηλόβαθμο στέλεχος– έχουν αποδοθεί κατά περίσταση από τους καταγγέλοντες, μέχρι αυτή τη στιγμή, δύο αδικήματα, το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια και το πλημμέλημα σωματική βλάβη της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας να συγκεντρώσει κάτω από μία έρευνα όλες τις καταγγελίες που λαμβάνουν χώρα πανελλαδικά για την Κιβώτό του Κόσμου, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική εκτίμηση γύρω από την πορεία της προκαταρκτικής εξέτασης ως προς τον έλεγχο της υπόθεσης και για άλλες πράξεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα