Κιβωτός του Κόσμου: Σαρωτικοί έλεγχοι σε πολλές δομές της χώρας - Νέες καταγγελίες για περιστατικά κακοποίησης

Κιβωτός του Κόσμου
Κιβωτός του Κόσμου INTIME NEWS

"Βροχή" οι νέες καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις. Στα ραντάρ των αρχών χορηγίες και παραχωρήσεις ακινήτων, την ώρα που οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε δομές συνεχίζονται.

Η έφοδος της Ασφάλειας στη δομή της "Κιβωτού του Κόσμου" στην Καλαμάτα άνοιξε τον "χορό" των σαρωτικών ελέγχων σε πολλές ακόμη δομές του ιδρύματος, σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι έγιναν, τόσο στην Αθήνα όπως και σε Κόνιτσα, Πωγωνιανή και Χίο.

ADVERTISING

Υπενθυμίζεται πως η έρευνα στη δομή της Καλαμάτας οδήγησε στην σύλληψη της 31χρονης υπεύθυνης μετά τον εντοπισμό περιστρόφου σε κλειδωμένο συρτάρι.

Η υπεύθυνη ενημέρωσε τους αστυνομικούς πως σε ένα κλειδωμένο συρτάρι του γραφείου της υπήρχε ένα περίστροφο και σφαίρες που δεν ήταν δικά της.

Στις ερωτήσεις των αστυνομικών φέρεται να είπε πως υπήρχε εκεί πριν από τη δική της διοίκηση και εν συνεχεία, πως ενδεχομένως να ήταν στο κτίριο πριν εγκατασταθεί εκεί η δομή, πως είχε βρεθεί κατά την διάρκεια εργασιών στο κτίριο και το κλείδωσαν εκεί.

Πατέρας καταγγέλλει κακοποίηση του παιδιού του

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, γονείς παιδιών που ζουν στη δομή της Καλαμάτας, μετά την αποκάλυψη ότι βρέθηκε όπλο στο γραφείo της υπεύθυνης, ζητούν να πάρουν τα παιδιά τους.

Πατέρας παιδιού που ζει εκεί καταγγέλλει την κακοποίηση του παιδιού του όταν αυτό ζούσε σε παράρτημα της Αθήνας, σημειώνοντας: «Μου λέει μπαμπά πάρε με από εδώ, με βάζουν τιμωρίες, με βάζουν να καθαρίζουμε, τον έσπρωξε παιδαγωγός και έπεσα από τη σκάλα. Μου ζήτησαν πολλές φορές από την Κιβωτό να πάρω πίσω την καταγγελία».

Εντύπωση προκαλεί ότι σε κάδους ανακύκλωσης κοντά στο παράρτημα της Καλαμάτας βρέθηκαν σκισμένα τιμολόγια και άλλα έγγραφα.

Παράλληλα, στη Χίο η Κιβωτός του Κόσμου καταγγέλλεται ότι δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα για την παραχώρηση μεγάλων εγκαταστάσεων και αρνούνταν να πληρώσει το συμφωνηθέν ποσό.

«Υπάρχει μεγάλη πικρία για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα που παρά τα έγγραφα που είχα στείλει αρνήθηκαν να συναντηθούμε, ενώ δεν σήκωναν ούτε το τηλέφωνο» δήλωσε σχετικά στην ΕΡΤ ο πρώην δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Μέννης.

Συνεχίζονται οι έρευνες, στο "μικροσκόπιο" μέλος του προηγούμενου ΔΣ

Όσον αφορά στην παράλληλη έρευνα που γίνεται για την οικονομική διαχείριση των πολλών εκατομμυρίων ευρώ που έμπαιναν στα ταμεία του οργανισμού, υπάρχει αλληλογραφία της Οικονομικής Αστυνομίας με τις τράπεζες για να διαλευκανθεί σε ποια τραπεζικά ιδρύματα διατηρούσαν λογαριασμούς τα μέλη των προηγούμενων Διοικητικών Συμβουλίων της Κιβωτού.

Η έρευνα εστιάζεται σε 15 πρόσωπα που θα ελεγχθούν εξονυχιστικά για να διαπιστωθεί εάν υπήρξε προς αυτά ροή χρήματος από τα ταμεία του ιδρύματος.

Σημειώνεται ότι κάποια από τα πρόσωπα που ελέγχονται από την Οικονομική Αστυνομία ελέγχονται και από τους Εισαγγελείς Ανηλίκων για ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με κακοποιήσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα από τα πρόσωπα που έχει σε βάρος του καταγγελίες για ξυλοδαρμούς ανήκε σε προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κιβωτός του Κόσμου, Παιδική κακοποίηση
SHARE:

24Media Network