Κλιμάκωση κινητοποιήσεων: Μηχανοκίνητη πορεία της δημοτικής αστυνομίας

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων: Μηχανοκίνητη πορεία της δημοτικής αστυνομίας
EUROKINISSI

Σκληραίνει τη στάση της η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Κινητοποιήσεις από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με εξαγγελία γενικής απεργίας την Τρίτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου (Vid+Pics)

Με σύνθημα ''Είμαστε άνθρωποι και δεν θα γίνουμε αριθμοί'', η ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας και πορεία από την Πλατεία Κλαυθμώνος στη Βουλή, ενάντια στο υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

''Ο υπουργός προχώρησε στην κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των βασικών τομέων υγείας και γραφικών τεχνών στα σχολεία, όπου απολύονται 2.500 άνθρωποι μέσα σε μισή ώρα, ενώ οι μαθητές που παρακολουθούσαν αυτούς τους τομείς μένουν στο δρόμο'' δήλωσε το μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ, Σταύρος Τζιοτζιώτης.

Ενώ συνεχίζονται οι καταλήψεις στις περιφερειακές διευθύνσεις σε όλη την Ελλάδα, ο κ. Τζιοτζιώτης ανέφερε πως στο πρόσφατο συνέδριο της ΟΛΜΕ αποφασίστηκε απεργία διαρκείας από τον Σεπτέμβριο πως κανένα σχολείο δεν θα λειτουργήσει χωρίς τους καθηγητές και τους μαθητές του.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ''σχεδιάζει να ενισχύσει το ιδιωτικό κεφάλαιο, αναγκάζοντας τους μαθητές να εγγραφούν σε ΙΕΚ και προσλαμβάνοντας σχολικούς φύλακες και υπαλλήλους στην καθαριότητα από ιδιωτικές εταιρείες''.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία (ΕΑΒ), την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι οποίοι μετά τη διάλυση της πορείας μετέβησαν στο υπουργείο Οικονομικών.

Ανακοίνωση ΓΣΕΕ

Η ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει: ''Οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα''.

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιούν από το πρωί οι δημοτικοί αστυνομικοί, στους δρόμους της Αθήνας, αντιδρώντας στα σχέδια κινητικότητας και διαθεσιμότητας.

Η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία της δημοτικής αστυνομίας στην Αγίου Κωνσταντίνου, πέρασε από τη Βουλή και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο.

Αυτή την ώρα βρίσκεται έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ

Στις 8:00 το βράδυ οργανώνει συλλαλητήριο στη πλατεία Συντάγματος το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο, (ΠΑΜΕ).

Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ έχουν προγραμματισθεί στις 7:30 στην πλατεία Ομονοίας στην πλατεία Κάνιγγος στα Προπύλαια και στους στύλους του Ολυμπίου Διός.

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ έχουν εξαγγελθεί και στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος.

Με στάσεις εργασίας σήμερα και αύριο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποφασίσθηκε στάση εργασίας σήμερα , από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Συγχρόνως, η Ομοσπονδία έχει συγκαλέσει για τις 12.30 συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλ. Κλαυθμώνος.

Για την Παρασκευή αποφασίσθηκε στάση εργασίας από τις 11:30 έως το λήξη του ωραρίου. Την ίδια ημέρα η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους στην Τοπική ΑυτοδιΤο Σαββατοκύριακο όλοι οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Τρίτη

Για τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος. Η συγκέντρωση ενδέχεται να συνδυαστεί με συναυλία, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ολονύκτιας παραμονής στην πλατεία.

Την Τρίτη η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

Την Πέμπτη στις 3 μετά το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.

Σε ό,τι αφορά στην αποκομιδή απορριμμάτων, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους κατά τόπους συλλόγους.  Οι εργαζόμενοι στο δήμο Νίκαιας-Ρέντη θα απέχουν από την αποκομιδή σκουπιδιών ως την Παρασκευή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Γενική απεργία την Τρίτη 16 Ιουλίου

Αναβρασμός στους ΟΤΑ: Άρχισαν οι καταλήψεις κτιρίων

SHARE:

24Media Network