Κοινωνικό μέρισμα 2018: Σε πλήρη λειτουργία η πλατφόρμα

Αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα
Αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα EUROKINISSI

Περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά θα πάρουν το έκτακτο αυτό βοήθημα από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι και τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Αν και παρουσιάστηκαν προβλήματα την ώρα που "ανέβηκε" στον διαδικτυακό "αέρα", τελικώς η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και πλέον η πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος (www.koinonikomerisma.gr) από όπου θα γίνονται εφεξής οι αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους λειτουργεί κανονικά.

Περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά θα πάρουν το έκτακτο αυτό βοήθημα από τις 14 Δεκεμβρίου μέχρι και τις παραμονές των Χριστουγέννων. Η πρώτη εμπειρική συμβουλή είναι ότι με την ανακοίνωση της έναρξης λειτουργίας της εφαρμογής η κίνηση θα είναι μεγάλη και ενδεχομένως να υπάρξουν μικροπροβλήματα πρόσβασης. Τις επόμενες μια ή δύο ημέρες η κίνηση θα ομαλοποιηθεί και όλοι οι δικαιούχοι θα κάνουν τις αιτήσεις με την ησυχία τους.

ADVERTISING

Πριν φτάσουμε όμως στην καταβολή, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει εκτός από τους οδηγούς που έχουν δώσει στην δημοσιότητα τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας και Οικονομικών να έχουν κατά νου ότι - μόλις μπουν στην εφαρμογή - θα πρέπει να ελέγξουν τα στοιχεία τους από τα προσωπικά στοιχεία (ΑΦΜ, ΑΜΚΑ) μέχρι και τα περιουσιακά εισοδηματικά και οικογενειακά στοιχεία. Κάθε λάθος θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα με μια αίτηση σε κάποιο ΚΕΠ.

Τα κριτήρια επιλεξιμότητας είναι:

- Το ετήσιο εισόδημα για νοικοκυριά με ένα ενήλικο τέκνο να μην ξεπερνά τις 9.000 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 4.500 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος και κατά 2.250 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος, και έως τις 27.000 ευρώ.

- Η ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό θα πρέπει να είναι συνολικής φορολογητέας αξίας μέχρι 125.000 ευρώ για νοικοκυριά με ένα μέλος (αντί 120.000 το 2017). Το όριο των 125.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος Το νοικοκυριό θα πρέπει να έχει συνολικές τραπεζικές καταθέσεις που δεν θα ξεπερνούν τα 9000 ευρώ και ο δικαιούχος θα πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα μήνα ασφάλισης έως το τέλος Νοεμβρίου του 2018.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κοινωνικό Μέρισμα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Έπεσε μόλις άνοιξε η πλατφόρμα

Κοινωνικό μέρισμα: Οι 7 τελευταίες συμβουλές πριν κάνετε αίτηση

Κοινωνικό μέρισμα: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε σε έναν χρηστικό οδηγό

Βήμα - βήμα η αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα

SHARE:

24Media Network