news 24/7

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Σημαίες ΕΕ έξω από το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Έκθεση ΕΕ: Διαπιστώνει μεταρρυθμίσεις, μεταθέτει για Ιούνιο αποφάσεις για κέρδη ομολόγων

Καλό βαθμό σε μεταρρυθμίσεις και πρωτογενές 4% του ΑΕΠ το 2019 βλέπει η έκθεση της ΕΕ για την 5η αξιολόγηση. Σηκώνει τον πήχη για τις τράπεζες, για την έκτη αξιολόγηση.

Χρήματα

Κοινωνικό μέρισμα: Το αργότερο μέχρι την Τρίτη η πληρωμή των 215 εκατ. ευρώ

Αγώνας δρόμου για να νομιμοποιηθούν άλλα 40.000 νοικοκυριά. Είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο βοήθημα και είναι παράνομο να συμψηφιστεί με κάποια άλλη οφειλή του δικαιούχου.

Κοινωνικό μέρισμα: Κλείνει τα μεσάνυχτα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Κοινωνικό μέρισμα: Κλείνει τα μεσάνυχτα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί φέτος σε περισσότερα από 307.000 νοικοκυριά που αντιστοιχούν σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο πολίτες - Οι αιτήσεις που εγκρίθηκαν, οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις.

Φωτογραφία αρχείου

Κοινωνικό μέρισμα: Ξεπερνά τα 215 εκατ. ευρώ το ποσό - Ποιες είναι οι πρόσθετες κατηγορίες δικαιούχων

Στα 215 εκατ. ευρώ αυξάνεται το ποσό που θα διατεθεί για το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που υπογράφτηκε για να καλύψει τα περίπου 300.000 νοικοκυριά που θα ευεργετηθούν από το βοήθημα.

Βυτιοφόρο μεταφοράς υγρών καυσίμων παραδίδει πετρέλαιο θέρμανσης σε κατοικία της Αθήνας

Κοινωνικό μέρισμα: Ανοίγει την Τρίτη η πλατφόρμα - Κλείνει την Παρασκευή για το επίδομα θέρμανσης

Έως την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν τις αιτήσεις για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Το ΥΠΟΙΚ διαβεβαιώνει ότι όλα τα χρήματα θα δοθούν εντός του 2019.

Φωτογραφία αρχείου

Κοινωνικό μέρισμα: Υπεγράφη η ΚΥΑ - Αντίστροφη μέτρηση για το άνοιγμα της πλατφόρμας

Η ενίσχυση παρέχεται υπό προϋποθέσεις και με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, σε άτομα με αναπηρία, ανέργους, πολύτεκνες οικογένειες και άλλες κατηγορίες.

Ηλικιωμένος στην πλατεία Συντάγματος (Φωτογραφία αρχείου)

Κοινωνικό μέρισμα: Πιθανόν και πριν τα Χριστούγεννα για κάποιες κατηγορίες δικαιούχων

Μακροχρόνια άνεργοι, πολύτεκνες οικογένειες και άτομα με ειδικές ανάγκες είναι μεταξύ των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος, στους οποίους γίνεται προσπάθεια να πιστωθεί το επίδομα πριν τις γιορτές.

Κόσμος στο κέντρο της Αθήνας

Κοινωνικό μέρισμα: Μέσω πλατφόρμας και αίτησης το βοήθημα - Ποιοι το χάνουν

Οι τέσσερις κατηγορίες δικαιούχων του κοινωνικού επιδόματος - Η στοχευμένη επίδοση δημιουργεί αδικίες - Τα ποσά θα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα και δεν θα μπορούν να συμψηφιστούν με οφειλές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας

Πέτσας για μέρισμα: Ο Τσακαλώτος είχε ομολογήσει ότι δεν είχε αφήσει λεφτά ούτε για ρόφημα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στην κριτική για ψίχουλα υπενθύμισε ότι ο Τσίπρας μοίρασε προεκλογικά το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο και υπενθύμισε δηλώσεις του πρώην ΥΠΟΙΚ.

Κόσμος στην πλατεία Συντάγματος

Κοινωνικό μέρισμα: Σπαζοκεφαλιά το ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι

Κοινωνικό μέρισμα για περίπου 200.000 νοικοκυριά προανήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός αναφέροντας και τρεις στοχευμένες κατηγορίες πολιτών οι οποίες όμως αριθμητικά ξεπερνούν τις 600.000.

Το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ποιοι θα είναι οι 200.000 δικαιούχοι

Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε από το συνέδριο της ΝΔ σε πόσους θα δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση τα Χριστούγεννα. Θα αφορά τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ

Φωτογραφία αρχείου

Κοινωνικό μέρισμα: Με όρους ΚΕΑ το βοήθημα στο τέλος του χρόνου

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης θα ευνοηθούν κυρίως από το έκτακτο βοήθημα που σχεδιάζει να δώσει η Κυβέρνηση στο τέλος του χρόνου σε οικονομικά ευάλωτες ομάδες.

Στιγμιότυπο από εφορία

Τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι εισπράττουν σήμερα, τι πληρώνουμε μέχρι Δευτέρα

Αν η εργάσιμη εβδομάδα που ολοκληρώνεται για τους περισσότερους σήμερα κλείνει με πληρωμές, η επόμενη είναι εβδομάδα πληρωμών που θα φτάσουν περίπου τα 1,7 δις ευρώ.

Πλήθος - Φωτό αρχείου

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Απαντήσεις για τα προβλήματα με τον IBAN και τη μόνιμη κατοικία

Το υπουργείο Οικονομικών απαντά στα προβλήματα σχετικά με τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού και της μη πιστοποίησης της μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα.

Κοινωνικό μέρισμα 2018

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ποιες αιτήσεις επανεξετάζονται -Τι θα γίνει με τους ανέργους

Οριακές απορρίψεις και άνεργοι επανεξετάζονται από σήμερα με στόχο να πάρουν κοινωνικό μέρισμα όσο το δυνατό περισσότεροι. Έως τις 21 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις, στις 28 του μηνός η τελική πληρωμή.

Κόσμος στις τράπεζες

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Πρώτη εκκαθάριση τα μεσάνυχτα - Πρώτα χρήματα την Παρασκευή

Έχουν εγκριθεί 976.000 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε ποσό κοινωνικού μερίσματος συνολικού ύψους 471 εκ ευρώ (από τα 710 εκ ευρώ που θα μοιραστούν συνολικά) ενώ περίπου 300.000 αιτήσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Φωτογραφία αρχείου

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μέχρι την Παρασκευή τα χρήματα σε όσους υποβάλουν αίτηση ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης η πρώτη "εκκαθάριση" για το κοινωνικό μέρισμα, που θα πληρωθεί την Παρασκευή. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί ήδη 976.000 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε ποσό συνολικού ύψους 471 εκατ. ευρώ. Τι δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο Γενικός Διευθυντής της Ηλεκτρικής Διακυβέρνησης της Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Αναστάσιος Τάγαρης.

Πλήθος κόσμου στον πεζόδρομο της Ερμού, Κυριακή

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Τα συνηθέστερα λάθη - Σε ποιες περιπτώσεις κάνουμε αίτηση αν απορρίφθηκε

Περίπου 25000 άνεργοι και συνταξιούχοι που εντοπίστηκαν από το σύστημα ως μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού θα πρέπει να ξανακάνουν αίτηση για κοινωνικό μέρισμα μόλις η ΗΔΙΚΑ λύσει το πρόβλημα που υπήρξε με τα στοιχεία τους.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018

Κοινωνικό Μέρισμα: Προβλήματα στην πλατφόρμα-Τι γίνεται με τις απορρίψεις των αιτήσεων

Χωρίς τέλος τα προβλήματα της πλατφόρμας για το κοινωνικό μέρισμα. Με δυσκολίες η είσοδος το πρωί της Δευτέρας, ενώ ο πρόεδρος του ΗΔΙΚΑ δήλωσε ότι το ζήτημα με τις λάθος απορρίψεις αιτήσεων θα λυθεί σήμερα. Βήμα-βήμα η υποβολή αίτησης.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ξανά εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα

Αναλυτικά πού μπορούν να αναφέρουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την εφαρμογή του κοινωνικού μερίσματος, η οποία ανέβηκε στον "αέρα" την Παρασκευή.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών (φωτογραφία αρχείου)

Κοινωνικό μέρισμα: Η πλατφόρμα άνοιξε - Όσα πρέπει να ξέρετε και πώς υποβάλλουμε την αίτηση

Αν και υπήρξαν κάποια τεχνικά προβλήματα στην εφαρμογή της υπηρεσίας, άνοιξε τελικά το βράδυ της Παρασκευής η πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr όπου ξεκίνησαν να υποβάλλονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα του 2018. Όσα οφείλουμε να γνωρίζουμε.

O Ευκλείδης Τσακαλώτος

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι το δικαιούνται - Χρόνος υποβολής αιτήσεων και πληρωμών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κοινωνικό μέρισμα από 200 έως και 1.200 ευρώ, η καταβολή του οποίου θα αρχίσει στις 14 Δεκεμβρίου. Τι προβλέπει η σχετική απόφαση. Έως την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων.