news 24/7

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Στιγμιότυπο από εφορία

Τέλη κυκλοφορίας, ΕΝΦΙΑ, κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι εισπράττουν σήμερα, τι πληρώνουμε μέχρι Δευτέρα

Αν η εργάσιμη εβδομάδα που ολοκληρώνεται για τους περισσότερους σήμερα κλείνει με πληρωμές, η επόμενη είναι εβδομάδα πληρωμών που θα φτάσουν περίπου τα 1,7 δις ευρώ.

Πλήθος - Φωτό αρχείου

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Απαντήσεις για τα προβλήματα με τον IBAN και τη μόνιμη κατοικία

Το υπουργείο Οικονομικών απαντά στα προβλήματα σχετικά με τη δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού και της μη πιστοποίησης της μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα.

Κοινωνικό μέρισμα 2018

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ποιες αιτήσεις επανεξετάζονται -Τι θα γίνει με τους ανέργους

Οριακές απορρίψεις και άνεργοι επανεξετάζονται από σήμερα με στόχο να πάρουν κοινωνικό μέρισμα όσο το δυνατό περισσότεροι. Έως τις 21 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις, στις 28 του μηνός η τελική πληρωμή.

Κόσμος στις τράπεζες

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Πρώτη εκκαθάριση τα μεσάνυχτα - Πρώτα χρήματα την Παρασκευή

Έχουν εγκριθεί 976.000 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε ποσό κοινωνικού μερίσματος συνολικού ύψους 471 εκ ευρώ (από τα 710 εκ ευρώ που θα μοιραστούν συνολικά) ενώ περίπου 300.000 αιτήσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Φωτογραφία αρχείου

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Μέχρι την Παρασκευή τα χρήματα σε όσους υποβάλουν αίτηση ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης

Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης η πρώτη "εκκαθάριση" για το κοινωνικό μέρισμα, που θα πληρωθεί την Παρασκευή. Μέχρι στιγμής έχουν εγκριθεί ήδη 976.000 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε ποσό συνολικού ύψους 471 εκατ. ευρώ. Τι δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο Γενικός Διευθυντής της Ηλεκτρικής Διακυβέρνησης της Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Αναστάσιος Τάγαρης.

Πλήθος κόσμου στον πεζόδρομο της Ερμού, Κυριακή

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Τα συνηθέστερα λάθη - Σε ποιες περιπτώσεις κάνουμε αίτηση αν απορρίφθηκε

Περίπου 25000 άνεργοι και συνταξιούχοι που εντοπίστηκαν από το σύστημα ως μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού θα πρέπει να ξανακάνουν αίτηση για κοινωνικό μέρισμα μόλις η ΗΔΙΚΑ λύσει το πρόβλημα που υπήρξε με τα στοιχεία τους.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018

Κοινωνικό Μέρισμα: Προβλήματα στην πλατφόρμα-Τι γίνεται με τις απορρίψεις των αιτήσεων

Χωρίς τέλος τα προβλήματα της πλατφόρμας για το κοινωνικό μέρισμα. Με δυσκολίες η είσοδος το πρωί της Δευτέρας, ενώ ο πρόεδρος του ΗΔΙΚΑ δήλωσε ότι το ζήτημα με τις λάθος απορρίψεις αιτήσεων θα λυθεί σήμερα. Βήμα-βήμα η υποβολή αίτησης.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα για το Κοινωνικό Μέρισμα 2018

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ξανά εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα

Αναλυτικά πού μπορούν να αναφέρουν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την εφαρμογή του κοινωνικού μερίσματος, η οποία ανέβηκε στον "αέρα" την Παρασκευή.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το υπουργείο Οικονομικών (φωτογραφία αρχείου)

Κοινωνικό μέρισμα: Η πλατφόρμα άνοιξε - Όσα πρέπει να ξέρετε και πώς υποβάλλουμε την αίτηση

Αν και υπήρξαν κάποια τεχνικά προβλήματα στην εφαρμογή της υπηρεσίας, άνοιξε τελικά το βράδυ της Παρασκευής η πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr όπου ξεκίνησαν να υποβάλλονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα του 2018. Όσα οφείλουμε να γνωρίζουμε.

O Ευκλείδης Τσακαλώτος

Κοινωνικό μέρισμα: Ποιοι το δικαιούνται - Χρόνος υποβολής αιτήσεων και πληρωμών

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κοινωνικό μέρισμα από 200 έως και 1.200 ευρώ, η καταβολή του οποίου θα αρχίσει στις 14 Δεκεμβρίου. Τι προβλέπει η σχετική απόφαση. Έως την Παρασκευή θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην περσινή ΔΕΘ

Με κοινωνικό καλάθι στη ΔΕΘ

Αύγουστος μοιράσματος και μερίσματος θα είναι ο εφετινός για την κυβέρνηση, καθώς στο χθεσινό Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ συζητήθηκε πως θα αποδοθεί στην κοινωνία το δημοσιονομικό περιθώριο ύψους 800 εκ ευρώ του μεσοπρόθεσμου, αλλά και να δοθεί κοινωνικό μέρισμα, πλεονάσματος επιτρέποντος

Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας

Κοινωνικό μέρισμα, εφόσον υπάρξει πλεόνασμα το 2018

Η κατανομή της δεδομένης υπέρβασης στόχου ύψους 800 εκ ευρώ, που αποτυπώνεται στο μεσοπρόθεσμο το 2019, συζητήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στη ΔΕΘ. Πέραν των φοροελαφρύσεων ανοιχτό το να δοθεί κοινωνικό μέρισμα

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας

Σχεδιάζουν από τώρα τη ΔΕΘ με το βλέμμα στην κοινωνία

Η ΔΕΘ θα κυριαρχήσει στην πολιτική ατζέντα του Μεγάρου Μαξίμου για το επόμενο διάστημα με τον πρωθυπουργό να επιθυμεί μέσα από την φετινή διοργάνωση να δώσει το κοινωνικό στίγμα της κυβέρνησής του.

ΛΑΡΙΣΑ - ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ (EUROKINISSI // ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΝΤΖΙΑΡΗΣ)

Μέχρι 70% η έκπτωση στο Κοινωνικό Οικιακό τιμολόγιο

Δημιουργούνται δύο κατηγορίες δικαιούχων. Στην πρώτη εντάσσονται όσοι πήραν το κοινωνικό μέρισμα με έκπτωση περί το 35% και στη δεύτερη όσοι παίρνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, όπου η έκπτωση φτάνει στο 70%

ΑΝΟΙΞΕ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Κοινωνικό μέρισμα: Αλλαγές στο 'και πέντε' για μονογονεϊκές ανασφάλιστους ανάπηρους

Περισσότερες μονογονεϊκές οικογένειες και ανασφάλιστους ειδικών κατηγοριών καθιστούν δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος οι αλλαγές στην Κοινή υπουργική απόφαση για την απονομή του βοηθήματος που ανακοινώθηκαν πριν λίγη ώρα

Κοινωνικό Μέρισμα: Τι γίνεται με τους φιλοξενούμενους

Κοινωνικό Μέρισμα: Τι γίνεται με τους φιλοξενούμενους

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, που ήδη χθες είχαν ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια - Πολλά προβλήματα κατανόησης συνεχίζει να δημιουργεί η έννοια του "φιλοξενούμενου»"