Κόλαση σε Κω και Λέσβο από την αδυναμία στέγασης των μεταναστών

Κόλαση σε Κω και Λέσβο από την αδυναμία στέγασης των μεταναστών
Copyright 2014

Οι ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων έστειλαν και εγγράφως τα παράπονά τους στο αρμόδιο Υπουργείο. Στην Κω εδώ και δύο εβδομάδες έχει χαλάσει από μηχανική βλάβη το μοναδικό σκάφος του Λιμενικού!

Σε αδιέξοδο απόλυτο βρίσκονται οι λιγοστές αστυνομικές δυνάμεις των νησιών σε Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο και αδυνατούν παντελώς πλέον να ελέγξουν την ατελείωτη εισροή παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Οι ενώσεις αστυνομικών υπαλλήλων τόσο από την Λέσβο όσο και από την Κω έστειλαν και εγγράφως τα παράπονά τους στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο καταγγέλλουν ότι καμία απάντηση και ουσιαστική τοποθέτηση δεν έχουν λάβει. Στην Κω εδώ και δύο εβδομάδες έχει χαλάσει από μηχανική βλάβη το μοναδικό σκάφος του Λιμενικού!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι Τούρκοι δουλέμποροι να έχουν στήσει «πάρτι» και κάθε ημέρα η Κως να δέχεται 80-100 άτομα, χωρίς να διαθέτει Κέντρο Υποδοχής με αποτέλεσμα το Λιμενικό να τους στέλνει στο Αστυνομικό Τμήμα και να συνωστίζονται καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι χωρίς τα απαραίτητα και χωρίς να προλαβαίνουν οι ελάχιστοι αστυνομικοί του νησιού, όχι μόνο να αστυνομεύσουν το νησί αλλά και να φέρουν σε πέρας την γραφειοκρατία με τις προσωρινές άδειες, ώστε να φύγουν αυτοί οι άνθρωποι και να έρθουν στην Αθήνα με τα πλοία της γραμμής.

Πρόσθετα, το πρόβλημα έχει οξυνθεί από την εισροή Αφρικανών, καθώς η Τουρκία κατήργησε την βίζα για όσους προέρχονται από την Αφρική και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταλήγουν όλοι στην Ελλάδα…αφού μέχρι την Τουρκία φτάνουν εύκολα και λόγω του μπάχαλου που επικρατεί στην Ελλάδα, η συνέχεια είναι γνωστή. Μάλιστα, την Κυριακή σημειώθηκε και ένταση όταν οι αστυνομικοί λυπήθηκαν τα γυναικόπαιδα από τη Συρία και τους άφησαν μέσα στο Τμήμα και στο προαύλιο και 150 Αφρικανοί που αναπαύονταν στον αρχαιολογικό χώρο του πλατάνου του Ιπποκράτη, εισέβαλαν και αυτοί μέσα και συνεπλάκησαν με τους Σύρους! Η κατάσταση στην Κω είναι τόσο τραγική και με μία τουαλέτα για αστυνομικούς και μετανάστες, που αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο να λιποθυμήσουν από τις ανθυγιεινές συνθήκες που επικρατούν.

 

Αντίστοιχα στην Λέσβο καταλήγουν 300 άτομα την ημέρα με ένα Κέντρο Υποδοχής που έχει κρεβάτια μόνο για τις δύο από τις τέσσερις πτέρυγες και πάλι εκεί οι αστυνομικοί ζητούν απεγνωσμένα ενισχύσεις τουλάχιστον με αποσπάσεις ντόπιων που υπηρετούν σε άλλα μέρη της χώρας και προτίθενται να πληρώσουν από την τσέπη τους για να μετακινηθούν και να ενισχύσουν τη δύναμη του νησιού τους.

Κάποιοι από τους μετανάστες μεταφέρθηκαν στις παλιές εγκαταστάσεις του πρώην ΠΙΚΠΑ και σε παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Λέσβου, τις οποίες όμως η τοπική δημοτική Αρχή της ζητά και αυτές πίσω πλέον από την Αστυνομία, για να ετοιμαστεί ο χώρος να υποδεχτεί παιδιά του νησιού, που επιθυμούν να πάνε για το καλοκαίρι.  Όλα αυτά καταγγέλλουν οι αστυνομικοί πως γίνονται χωρίς καν πρόβλεψη σίτισης, ιατρικής φροντίδας κλπ., παρά μόνο με την τήρηση των κανονισμών της Υπηρεσίας και την βοήθεια κατοίκων και ΜΚΟ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα