Κολωνός: Άφησαν τη 12χρονη απροστάτευτη και τώρα ο Άρειος Πάγος ζητά αυξημένη επιτήρηση

Κολωνός: Άφησαν τη 12χρονη απροστάτευτη και τώρα ο Άρειος Πάγος ζητά αυξημένη επιτήρηση
Πορεία συμπαράστασης για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό intime news

Την αυξημένη επιτήρηση της 12χρονης από τον Κολωνό ζητά η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα Γεωργία Αδειλίνη μετά την επίθεση σε βάρος της.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα Γεωργία Αδειλίνη, αρμόδια για την προστασία ανηλίκων, με παραγγελία της στην Εισαγγελία Ανηλίκων στον τόπο όπου βρίσκεται το παιδί, ζητά την αυξημένη επιτήρηση της 12χρονης από τον Κολωνό που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας.

Ωστόσο η Εισαγγελική Παρέμβαση έρχεται κατόπιν εορτής, καθώς η 12χρονη είχε εγκαταλειφθεί από τις αρχές, απροστάτευτη απέναντι σε όσους την απειλούν, με αποκορύφωμα να δεχτεί επίθεση με μαχαίρι στο σπίτι της θείας της, όπου διαμένει την Δευτέρα (3/4).

Η αντεισαγγελέας με παραγγελία της προς την αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων του τόπου διαμονής του παιδιού ζητά να μεριμνήσει ώστε το σπίτι αλλά και το ίδιο το θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης να έχει επιτήρηση ώστε να μην κινδυνεύσει.

Η παρέμβαση της αρμόδιας δικαστικής λειτουργού έρχεται μετά από μήνυση κατ’αγνώστων που υπέβαλε συγγενικό πρόσωπο της ανήλικης η οποία χθες δέχθηκε επίθεση μέσα στο σπίτι της από άγνωστο άνδρα ο οποίος την τραυμάτισε με μαχαίρι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας, Ασπασίας Ταραχοπούλου και Αντωνίας Λεγάκη, ο άγνωστος άνδρας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα. Το κορίτσι έσπρωξε την πόρτα και εκείνος πρόλαβε να της επιτεθεί με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι.

Καλούμε τις Αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των παιδιών και καθιστούμε υπεύθυνους όλους τους θεσμικά και πολιτικά αρμόδιους για οτιδήποτε συμβεί στα παιδιά “ ανέφεραν οι δύο συνήγοροι σε ανακοίνωση τους.

Μέχρι σήμερα το παιδί, που έχει αποκαλύψει τουλάχιστον είκοσι πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην αποτρόπαια εκμετάλλευση της από τον Ηλία Μίχο που κρατείται για βιασμό και μαστροπεία, δεν είχε καμία προστασία αν και η υπόθεση της είναι σοβαρότατη, ψηλά στην λίστα των θεωρούμενων ως “απειλητικών” για τα πρόσωπα που καταγγέλουν στις αρχές την δράση κυκλωμάτων μαστροπείας. Να σημειωθεί ότι πολλές φορές εξαιτίας απειλών που έχουν δεχθεί θύματα ανάλογων υποθέσεων δεν έχουν καταφέρει να παραστούν σε δίκες με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε απαλλαγές οι υπαίτιοι.

Οι συνήγοροι της οικογένειας συνέδεσαν ευθέως την επίθεση στην 12χρονη, όπως και μικρότερης έντασης επίθεση που δέχθηκε ο αδελφός της, με την πρόθεση του παιδιού να καταγγείλει στην Ανακρίτρια και νέα πρόσωπα που την έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά. Νωρίτερα σήμερα η κ. Λεγάκη κατέθεσε και πάλι αίτημα για να καταθέσει η ανήλικη, καθώς προηγούμενο που είχε κατατεθεί απορρίφθηκε από την δικαστική λειτουργό ως αόριστο. Στο νέο αίτημα φαίνεται πως κατονομάζονται και υποδεικνύονται στις αρχές 6 ή 7 πρόσωπα που ως τώρα ήταν εκτός του κάδρου των ερευνών.

Η αρμόδια αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κα Γεωργία Αδειλίνη, αρμόδια για την προστασία ανηλίκων, με παραγγελία της στην Εισαγγελία Ανηλίκων Λευκάδας ζητά την αυξημένη επιτήρηση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Μετά την έκρηξη οργής και τις διαμαρτυρίες πως η πολιτεία έχει αφήσει απροστάτευτη τη 12χρονη που έχει πέσει θύμα συστηματικών βιασμών και μαστροπείας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναγκάστηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στον απόηχο της επίθεσης που δέχτηκε η ανήλικη μέσα στο σπίτι της θείας της όπου διαμένει, επισημαίνει πως “η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα“.

Ωστόσο, όπως παραδέχεται, “δεν φυλασσόταν μόνιμα”. Μάλιστα, σε αυτό το σημείο επιχειρεί να αποποιηθεί των ευθυνών -μεταθέτοντάς τες στην ανήλικη- λέγοντας πως “δεν υπάρχει υποβολή σχετικούς αιτήματος σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα