Κολωνός: Η ΕΛΑΣ παραδέχεται την ελλιπή φύλαξη της 12χρονης και νίπτει τας χείρας της

Κολωνός: Η ΕΛΑΣ παραδέχεται την ελλιπή φύλαξη της 12χρονης και νίπτει τας χείρας της
Πορεία συμπαράστασης για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό INTIME

Με δικαιολογίες, όπως ότι η 12χρονη "δεν υπέβαλε αίτημα ώστε να φυλάσσεται" και με καθυστέρηση μια ημέρας, η ΕΛΑΣ τοποθετείται για την επίθεση κατά της 12χρονης, θύμα βιασμού και μαστροπείας στον Κολωνό.

Μετά την έκρηξη οργής και τις διαμαρτυρίες πως η πολιτεία έχει αφήσει απροστάτευτη τη 12χρονη που έχει πέσει θύμα συστηματικών βιασμών και μαστροπείας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναγκάστηκε να τοποθετηθεί επί του θέματος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, στον απόηχο της επίθεσης που δέχτηκε η ανήλικη μέσα στο σπίτι της θείας της όπου διαμένει, επισημαίνει πως “η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα”.

Ωστόσο, όπως παραδέχεται, “δεν φυλασσόταν μόνιμα”. Μάλιστα, σε αυτό το σημείο επιχειρεί να αποποιηθεί των ευθυνών -μεταθέτοντάς τες στην ανήλικη- λέγοντας πως “δεν υπάρχει υποβολή σχετικούς αιτήματος σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία”.

Νωρίτερα, πάντως, όπως διαμήνυσε η δικηγόρος Αναστασία Ταραχοπούλου, το εν λόγω αίτημα έχει κατατεθεί στις αρμόδιες Αρχές μετά και από περιστατικά εκφοβισμού και απειλών προς τη 12χρονη και μέλη της οικογένειάς της, ωστόσο δεν έχει λάβει κάποια απάντηση.

“Το κράτος το έχει εγκαταλείψει το παιδί στο έλεός του. Δεν έχουμε καμιά απάντηση από τις αρμόδιες αρχές στο αίτημά μας για φύλαξη του παιδιού” τόνισε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ η κ. Ταραχοπούλου, προσθέτοντας πως δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας γι’ αυτό το παιδί.

Μάλιστα, η ίδια επέμεινε λέγοντας πωςήταν η τέταρτη – πέμπτη φορά που δέχτηκε το παιδί απειλές και εκφοβισμό, περιστατικά που έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία”.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, δε, η ΕΛ.ΑΣ αντί να λογοδοτήσει που άφησε απροστάτευτο το παιδί, κουνά το δάχτυλο στα ΜΜΕ. “Λόγω της ιδιαίτερη φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες”.






Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

“Αναφορικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις που αναπαράγονται στον έντυπο, ηλεκτρονικό και ραδιοτηλεοπτικό τύπο και αφορούν σε καταγγελλόμενη επίθεση σε βάρος ανήλικης, από το Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η καταγγελία της ανήλικης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Κολωνού, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (3-4-2023) συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης, κατήγγειλε τηλεφωνικά ότι η ανήλικη δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη, στην οικία όπου φιλοξενείται.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από Ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σημειώνεται ότι, η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

Λόγω της ιδιαίτερη φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα