Κολωνός: Στον Εισαγγελέα οι επτά νέοι συλληφθέντες για τον βιασμό της 12χρονης

Κολωνός: Στον Εισαγγελέα οι επτά νέοι συλληφθέντες για τον βιασμό της 12χρονης
Συνθήματα εναντίον των εμπλεκομένων στην υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό INTIME NEWS

Ενώπιον του Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι επτά νέοι συλληφθέντες που εμπλέκονται.

Στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα, Παρασκευή (02/06) οι επτά νέοι συλληφθέντες που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης, στον Κολωνό.

Πρόκειται για πέντε αλλοδαπούς, έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής ο οποίος κατείχε και πορνογραφικό βιντεοληπτικό υλικό του θύματος, δύο άντρες από το Μπαγκλαντές και ακόμη δύο από το Πακιστάν και δύο Έλληνες Πομάκους, έναν 48χρονο πατέρα με τον 21χρονο γιο του.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικη και πορνογραφία.

Είχε προηγηθεί η τελευταία συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε η 12χρονη στις Αρχές, ύστερα από την καταγγελία που έκανε για επίθεση σε βάρος της, όπου αναφέρθηκε σε περισσότερα από 10 επιπλέον άτομα που την έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά και η Αστυνομία ταυτοποίησε επιπλέον οκτώ άτομα και ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια ανακριτική Αρχή.

Ανοίγει νέα δικογραφία για την υπόθεση

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της Ανάκρισης για τον πρώτο κύκλο κατηγορουμένων με πρωταγωνιστή τον Ηλία Μίχο και την έκδοση των επτά νέων ενταλμάτων σύλληψης, ανοίγει και δεύτερη δικογραφία για την υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης σε βάρος της 12χρονης.

Η πρώτη ανάκριση για την υπόθεση που ξεκίνησε με την προφυλάκιση του Μίχου και εν συνεχεία των υπολοίπων κατηγορουμένων για “τα ραντεβού της φρίκης” έχει πλέον ολοκληρωθεί από την Ανακρίτρια που τη χειρίστηκε και η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί σε Εισαγγελέα και ακολούθως στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων.

Για την υπόθεση κρίθηκε, εξαιτίας του ορίου του 18μήνου για την προσωρινή κράτηση που “τρέχει” ήδη για όσους είναι προσωρινά κρατούμενοι, ότι πρέπει να κλείσει ο πρώτος κύκλος της έρευνας ώστε να προχωρήσει άμεσα και να μην παραμείνει άλλο σε εκκρεμότητα η ποινική διαδικασία.

Ωστόσο, δεν κλείνει και η έρευνα για την ποινική εμπλοκή και άλλων προσώπων που προκύπτουν στην υπόθεση.

Έτσι, μετά από στοιχεία που εισέφερε η 12χρονη σε νέα κατάθεση που έδωσε στις αρχές σχηματίστηκε νέα δικογραφία με βάση την οποία ασκήθηκαν νέες ποινικές διώξεις κατά εκείνων που ως σήμερα είχαν μείνει “εκτός του κάδρου”.

Κολωνός: Απαγόρευσαν στη 12χρονη να επισκέπτεται τη μητέρα της στη φυλακή

Για “εκδικητική απόφαση και τιμωρητικές πρακτικές από το κράτος” έκανε λόγο η Επιτροπή Αλληλεγγύης στην 12χρονη, ύστερα από την απόφαση του Εισαγγελέα φυλακών να απαγορεύσει στην ανήλικη και τον αδερφό της να επισκέπτονται τη μητέρα τους στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι η προφορική αιτιολογία για την απαγόρευση ήταν ότι έχει αφαιρεθεί από την μητέρα η γονική μέριμνα και ότι πρόκειται για θύτη-θύμα.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει μεταξύ άλλων η δικηγόρος της οικογένειας Α. Ταραχοπούλου, το να έχει επαφή το παιδί με την μητέρα του είναι κάτι το οποίο συνιστά και η παιδοψυχολόγος που έχει οριστεί από το κράτος να παρακολουθεί την 12χρονη.

“Αυτή η απόφαση είναι προφανές ότι έρχεται να προστεθεί στις κατά σειρά απορριπτικές αποφάσεις των αιτημάτων αποφυλάκισης της μητέρας ώστε το κράτος να είναι συνεπές στη στάση του να τιμωρήσει το θύμα και την οικογένειά του που μίλησε, να τους εξουθενώσει και να τους εξοντώσει ψυχολογικά πριν ακόμα φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα