Κολωνός: Επτά νέες συλλήψεις για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης

Κολωνός: Επτά νέες συλλήψεις για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υπόθεση Κολωνού ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Σε επτά νέες συλλήψεις προχώρησαν οι Αρχές για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό.

Εκδόθηκαν οκτώ και εκτελέστηκαν ακόμη επτά εντάλματα σύλληψης για την πολύκροτη υπόθεση μαστροπείας σε βάρος της 12χρονης, στον Κολωνό. Αναζητείται ένας αλλοδαπός.

Μετά την τελευταία συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε η 12χρονη στις Αρχές, ύστερα από την καταγγελία που έκανε για επίθεση σε βάρος της, όπου αναφέρθηκε σε περισσότερα από 10 επιπλέον άτομα που την έχουν κακοποιήσει σεξουαλικά, η Αστυνομία ταυτοποίησε επιπλέον οκτώ άτομα και ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια ανακριτική Αρχή.

Για την υπόθεση, εκδόθηκαν οκτώ εντάλματα και συνελήφθησαν οι επτά στην Αττική, ενώ ο όγδοος αναζητείται.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για πέντε αλλοδαπούς, έναν Αλβανό ο οποίος κατείχε και πορνογραφικό βιντεοληπτικό υλικό του θύματος, δύο άντρες από το Μπαγκλαντές και ακόμη δύο από το Πακιστάν και δύο Έλληνες Πομάκους, έναν 48χρονο πατέρα με τον 21χρονο γιο του.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, σήμερα Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, εφτά (7) άτομα από τα οποία δύο (2) ημεδαποί και πέντε (5) αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για κατά περίπτωση γενετήσια πράξη με ανήλικη έναντι αμοιβής, της οποίας η παθούσα συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη όχι όμως και τα δέκα πέντε έτη, κατ’ εξακολούθηση και πορνογραφία ανηλίκων μέσω πληροφοριακών συστημάτων.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι ανωτέρω ταυτοποιήθηκαν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση μαστροπείας σε βάρος 12χρονης στον Κολωνό.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Κολωνός: Απαγόρευσαν στη 12χρονη να επισκέπτεται τη μητέρα της στη φυλακή

Για “εκδικητική απόφαση και τιμωρητικές πρακτικές από το κράτος” έκανε λόγο η Επιτροπή Αλληλεγγύης στην 12χρονη, ύστερα από την απόφαση του Εισαγγελέα φυλακών να απαγορεύσει στην ανήλικη και τον αδερφό της να επισκέπτονται τη μητέρα τους στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι η προφορική αιτιολογία για την απαγόρευση ήταν ότι έχει αφαιρεθεί από την μητέρα η γονική μέριμνα και ότι πρόκειται για θύτη-θύμα.

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει μεταξύ άλλων η δικηγόρος της οικογένειας Α. Ταραχοπούλου, το να έχει επαφή το παιδί με την μητέρα του είναι κάτι το οποίο συνιστά και η παιδοψυχολόγος που έχει οριστεί από το κράτος να παρακολουθεί την 12χρονη.

“Αυτή η απόφαση είναι προφανές ότι έρχεται να προστεθεί στις κατά σειρά απορριπτικές αποφάσεις των αιτημάτων αποφυλάκισης της μητέρας ώστε το κράτος να είναι συνεπές στη στάση του να τιμωρήσει το θύμα και την οικογένειά του που μίλησε, να τους εξουθενώσει και να τους εξοντώσει ψυχολογικά πριν ακόμα φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο”, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στην 12χρονη:

“Ακόμα μία εκδικητική απόφαση της δήθεν ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας ήρθε να προστεθεί σε μία σειρά τιμωρητικών για την 12χρονη επιζώσα πρακτικών από το κράτος.

Πιο αναλυτικά, ο εισαγγελέας των φυλακών απαγόρευσε αναρμοδίως στις 17/5 στη 12χρονη και τον αδερφό της να επισκέπτονται τη μητέρα τους στη φυλακή με την αιτιολογία – και αυτή μάλιστα προφορική – ότι πρόκειται για θύτη και άρα το θύμα δεν μπορεί να την επισκέπτεται και ότι, έτσι κι αλλιώς, της έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα.

Μάλιστα, αυτή η απαγόρευση εκδόθηκε παρά τη ρητά αντίθετη εισήγηση της παιδοψυχόλογου – διορισμένης από το κράτος – που ξεκαθάριζε ότι, όχι απλά δεν επιβαρύνει το παιδί το επισκεπτήριο στις φυλακές, αλλά αντίθετα συνίσταται για την καλή ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του παιδιού.

Άρα, συνοπτικά, ο εισαγγελέας των φυλακών όχι απλά καταδίκασε ήδη τη μάνα χαρακτηρίζοντας την «θύτη» αλλά πήρε και μία απόφαση που όπως επισημαίνει και η παιδοψυχολόγος της 12χρονης θα επιδεινώσει την ψυχολογική της κατάσταση. Μάλιστα, στις διαμαρτυρίες των δικηγόρων απείλησε ότι θα απαγορεύσει και στα υπόλοιπα παιδιά να επισκέπτονται τη μητέρα τους.

Αυτή η απόφαση είναι προφανές ότι έρχεται να προστεθεί στις κατά σειρά απορριπτικές αποφάσεις των αιτημάτων αποφυλάκισης της μητέρας ώστε το κράτος να είναι συνεπές στη στάση του να τιμωρήσει το θύμα και την οικογένειά του που μίλησε, να τους εξουθενώσει και να τους εξοντώσει ψυχολογικά πριν ακόμα φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο. Έτσι κάθε θύμα trafficking θα σκεφτεί και θα ζυγίσει μέσα του την απόφαση να μιλήσει αν μετά τον βασανισμό του από τα κυκλώματα επίκειται ο επανατραυματισμός του αυτή τη φορά από το κράτος και τους επίσημους θεσμούς του.

Εμείς ως Επιτροπή Αλληλεγγύης καθιστούμε σαφές προς κάθε πλευρά ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τον περαιτέρω τραυματισμό του παιδιού και ότι θα υπερασπιστούμε το δικαίωμά του να επισκέπτεται τη μητέρα του με όποιον τρόπο χρειαστεί. Απέναντι σε ένα κρατικό σύστημα που υπερβαίνει τη νομιμότητα που το ίδιο θέτει, που συγκαλύπτει, αν όχι μετέχει στα κυκλώματα trafficking, και τιμωρεί τα θύματα που επιχειρούν να δραπετεύσουν και να μαρτυρήσουν τα βασανιστήρια τους ορθώνουμε τείχος αλληλεγγύης.

Αυτή η απόφαση και κάθε παρόμοια απόφαση θα εκπέσει από την κοινωνία και τον αλληλέγγυο κόσμο που είναι και οι μόνοι που έχουν συνδράμει με κάθε τρόπο στην 12χρονη επιζώσα και την οικογένειά της.

Καμία ανοχή στα κυκλώματα παιδοβιαστών και trafficking και στο κράτος που τα συγκαλύπτει.

Σπάμε το φόβο. Κάτω τα χέρια από τα παιδιά, θα τα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα