Κωνσταντόπουλος: "Ο Κορκονέας προσβάλλει τη μνήμη του νεκρού Αλέξη"

Ο δικηγόρος Νίκος Κωνσταντόπουλος
Ο δικηγόρος Νίκος Κωνσταντόπουλος EUROKINISSI

Εν ψυχρώ ήταν η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον Επαμεινώνδα Κορκονέα επεσήμανε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Δεν ήταν ατύχημα της στιγμής αλλά εν ψυχρώ δολοφονία" δήλωσε στον news247 στους 88,6 ο Νίκος Κωνσταντόπουλος για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με φόντο την πρόταση του Εισαγγελέα να μετατραπεί η κατηγορία του Κορκονέα σε ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο και όχι ευθύ δόλο.

"Η πρόταση του Εισαγγελέα δεν έχει διαφορετική ποινική μεταχείριση. Η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη εάν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά. Πρωτόδικα, δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά στον Κορκονέα. Μετά την πρόταση του Εισαγγελέα η πλευρά Κορκονέα σίγουρα θα επιδιώξει να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά" εκτίμησε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

"Ο Κορκονέας όχι μόνο δεν έχει ζητήσει συγνώμη αλλά υποκρίνεται και προσπαθεί να αμαυρώσει τη μνήμη του παιδιού λέγοντας ότι τον προκάλεσαν τα παιδιά δημιουργώντας του φόβο. Προσβάλλει τη μνήμη του παιδιού και δε λέει την αλήθεια. Κορκονέας και Σαραλιώτης ξέρουν πώς και γιατί έκλεισαν τον ασύρματο του περιπολικού και δεν επικοινωνούσαν με το κέντρο παρά τις εκκλήσεις του κέντρου της ΓΑΔΑ. Και ο εισαγγελέας είπε ότι οι δυο τους έκαναν του κεφαλιού τους και προκαλούσαν" συνέχισε.

Απέρριψε τα περί ενδεχόμενου δόλου λέγοντας ότι ήταν αυθαίρετη προσωπική επιλογή των δύο να κινηθούν μόνοι τους και να κατέβουν από το αυτοκίνητο, με επιμονή ήθελαν να δείξουν στα παιδιά ότι μπορούν να τους σπάσουν τον τσαμπουκά. Στάθηκαν ένοπλοι ενώπιον των παιδιών και πυροβόλησαν.

Τόνισε τον κίνδυνο ουδετεροποίησης της υπόθεσης και της αλόγιστης και ατιμώρητης χρήσης βίας. Πρόσθεσε, τέλος, ότι πολλές φορές οι αστυνομικοί προμηθεύονται άλλα όπλα εκτός του υπηρεσιακού και κάνουν χρήση τους ενώ τα υπηρεσιακά τα "κρατούν στο ντουλάπι" όπως είπε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κωνσταντόπουλοι για δίκη Κορκονέα: Η εισαγγελική πρόταση ανοίγει τον δρόμο για επαναφορά της ατιμωρησίας

Δίκη Κορκονέα: Ο εισαγγελέας Εφετών "είδε" ενδεχόμενο δόλο στο φόνο Γρηγορόπουλου

SHARE: