Κόρη 77χρονου: “Το σημείωμα είναι η φωνή του πατέρα μου”

default image

Διαβάστε τι δήλωσε η κόρη του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα. "Παγωμένο" παραμένει το πανελλήνιο, με δεκάδες πολίτες να συγκεντρώνονται και σήμερα στο σημείο της τραγωδίας (Pics+Vids)

Στον συμβολικό χαρακτήρα της πράξης του 77χρονου αυτόχειρα, που αυτοπυροβολήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, αναφέρθηκε με μία λιτή δήλωσή της η κόρη του.

Μιλώντας στα “Νέα” η κόρη του 77χρονου συνταξιούχου, δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, είπε: “Το περιεχόμενο του σημειώματος είναι η φωνή του πατέρα μου, το πολιτικό περιεχόμενο της πράξης του”.

Στο σημείωμα που βρέθηκε στην τσέπη του 77χρονου και είχε ως παραλήπτη την κόρη του, ο αυτόχειρας “μίλησε” εκφράζοντας τους φόβους και τις αγωνίες πολλων συμπολιτών του, που έχουν “γονατίσει” από τα οικονομικά μέτρα και την κρίση.

“Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον  (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι’ αυτή» έγραψε ο 77χρονος αυτόχειρας.Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Ελληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.

Πιστεύω, πως οι νέοι χωρίς μέλλον κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στο Μουσολίνι (πιάτσα Λορέτο του Μιλάνου)”, έγραψε.

“Αυτοκτονώ, για να μην αφήσω χρέη στο παιδί μου”, ήταν οι τελευταίες του λέξεις, πριν τραβήξει τη σκανδάλη, βάζοντας τέλος στη ζωή του.

Ο 77χρονος μέσα από τα μάτια φίλων

Ως έναν άνθρωπο μορφωμένο και καλλιεργημένο, με κρίση, έντονα πολιτικοποιημένο περιγράφουν οι γνωστοί του τον 77χρονο.

“Ήθελε με την αυτοκτονία του να στείλει πολιτικό μήνυμα. Ήταν έντονα πολιτικοποιημένος και οργισμένος”, δήλωσε στην εφημερίδα ο κ. Α.Σ. γείτονας και φίλος του 77χρονου, καταδικάζοντας την αδράνεια ειδικά της νεολαίας.

“Μου το είχε πει πολλές φορές. Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν έντονα προβληματισμένος από την κατάσταση. Μιλούσαμε για τα πολιτικά. Ήταν οργισμένος. Κατέβαινε στις διαμαρτυρίες στο Σύνταγμα και είχε κολλήσει για συμβολικούς λόγους την αφίσα με το ‘Δεν πληρώνω’ στο μπαλκόνι του. Είχε προοδευτικές απόψεις”, συμπλήρωσε.

“Δεν είχα ακούσει ποτέ κάτι για χρέη. Ήξερα ότι είχε τη σύνταξή του ως φαρμακοποιός. Δεν περνούσε και πλουσιοπάροχα, δυσκολευόταν όπως όλοι μας. Συμμετείχε στον σύλλογο της γειτονιάς, στις συνελεύσεις της πλατείας. Είχε άποψη. Ήταν και πολύ διαβασμένος. Άνθρωπος με μόρφωση. Δεν μπορώ να καταλάβω. Δεν ήταν αυτή η διάθεση και η οπτική του στα πράγματα. Δεν ήταν στην ιδιοσυγκρασία του τέτοια ενέργεια. Είχε άλλη άποψη για την κοινωνία. Ήταν εξαιρετικός συζητητής”, είπε ο κ. Σ.Χ.

Ο 77χρονος ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός, παντρεμένος, χωρισμένος και πατέρας μίας κόρης.

Ο 77χρονος ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός και μέλος του Συλλόγου μέχρι το 1994, οπότε και πούλησε το φαρμακείο του.

Σύμφωνα με τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο αυτόχειρας έπασχε από σοβαρή ασθένεια.

Το βράδυ της Τρίτης μάλιστα, έσπευσε να πληρώσει νωρίτερα τα κοινόχρηστα στη διαχειρίστρια της πολυκατοικίας όπου ζούσε, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, ισχυριζόμενος πως θα έμπαινε στο νοσοκομείο.

ΑΘΗΝΑ- Λουλούδια και σημειώματα στο σημείο της αυτοκτονίας του 77χρονου συνταξιούχου, που έβαλε τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματο.(EUROKINISSI- ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Πολίτες συγκεντρώνονται και σήμερα στο σημείο της τραγωδίας

Κατά δεκάδες συνεχίζουν να συγκεντρώνονται οι πολίτες, στο σημείο όπου επέλεξε να αφήσει την τελευταία του πνοή ο 77χρονος, ενώ εκατοντάδες βρέθηκαν στην πλατεία το απόγευμα της Τετάρτης.

Ωστόσο, μετά τις 20:00 σημειώθηκε ένταση που επεκτάθηκε γύρω από την πλατεία. Για δύο ώρες η κατάσταση ήταν έκρυθμη, χωρίς όμως να ξεφύγουν τα πράγματα.

Λίγο μετά τις 22:00 σημειώθηκε ένας ιδιότυπος πετροπόλεμος, την ώρα που περνούσαν αυτοκίνητα, ενώ λίγο πριν τις 23:00 ένας άνδρας και μια γυναίκα δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ. Η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ προπηλακίστηκαν και δημοσιογράφοι που βρίσκονταν στο σημείο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, πολίτες άφησαν λουλούδια στο σημείο της αυτοκτονίας και φώναξαν συνθήματα όπως “Φτάνει πια”  και “ποιος θα είναι ο επόμενος”, καθώς και “αυτό δεν είναι αυτοκτονία, αλλά δολοφονία”.

Στην πλατεία Συντάγματος, έφτασαν και μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι αφιέρωσαν την πορεία τους στη μνήμη του 77χρονου αυτόχειρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα