Κορονοϊός: 32 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 14 τα εισαγόμενα

Κορονοϊός: 32 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 14 τα εισαγόμενα
ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ "ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ" (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 32 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Στα 4077 το σύνολο. Στους 200 οι νεκροί στη χώρα μας, καθώς σημειώθηκαν 3 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Συνεχίζεται αν και με ήπιους ρυθμούς η εξάπλωση της επιδημίας κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), το απόγευμα της Τετάρτης, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 32, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σχετικά με τα νέα κρούσματα:

  • 9 επιβεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
  • 5 είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
  • 8 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • 6 στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,
  • 1 κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης,
  • 1 στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου,
  • 1 στην Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας,
  • 1 στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4077 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 54.5% άνδρες. Από το σύνολο των 4077 κρουσμάτων, 1128 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2066 (50.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 3, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 200 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.

Σχετικά με τους νεκρούς να επισημάνουμε ότι σήμερα το πρωί κατέληξε 85χρονος ηλικιωμένος ο οποίος νοσηλευόταν από την περασμένη Δευτέρα 13 Ιουλίου στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Ο ηλικιωμένος όπως και ο γιος του, αλλά και ο εγγονός του, είχαν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό. Επίσης λίγο αργότερα κατέληξε ένας ακόμη ηλικιωμένος 90 ετών που νοσηλεύονταν με υποκείμενα νοσήματα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη και αργότερα το μεσημέρι μία 75χρονη στο ίδιο νοσοκομείο.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (80.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. Οι 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Επίσης 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 424675 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 6238 (1.5%) ήταν θετικά στον κορονοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα