Κορονοϊός: Αργεί η επιστροφή στα γυμναστήρια - Πώς θα λειτουργούν

Φωτογραφία από γυμναστήριο (φωτογραφία αρχείου)
Φωτογραφία από γυμναστήριο (φωτογραφία αρχείου) AP

Ο κωδικός Β6 για σωματική άσκηση κάνει θραύση, καθώς εκατοντάδες είναι εκείνοι που τρέχουν ή περπατούν. Πώς αναμένεται να λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πέραν των γυμναστηρίων.

Αντίστροφη μέτρηση άρχισε για την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού. Καταστήματα και γυμναστήρια οργανώνονται, ενώ και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ετοιμάζονται να διπλασιάσουν τα δρομολόγια τους. Όλα, βέβαια, θα λειτουργούν με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Ο κωδικός Β6 για σωματική άσκηση κάνει θραύση, καθώς εκατοντάδες είναι εκείνοι που τρέχουν ή περπατούν. Η επιστροφή στα γυμναστήρια πάντως μάλλον αργεί, καθώς είναι χώροι συγχρωτισμού που δύσκολα ελέγχονται.

"Σε ό,τι αφορά τη συνύπαρξη μελών και γυμναστών, υπάρχει ήδη στο προεδρικό διάταγμα του 2006 για την αδειοδότηση των γυμναστηρίων, περιορισμός. Είναι τα 5 τετραγωνικά ανά άτομο, οπότε θεωρούμε ότι αυτό θα είναι ένα πρώτο σκαλοπάτι", ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Alter Life στο Star.

O σχεδιασμός προβλέπει πως οι χώροι άθλησης θα ανοίξουν ξανά κατά τα τέλη Μαΐου.

Τα καταστήματα πάντως οργανώνονται και βάζουν ανοιξιάτικα στις βιτρίνες, καθώς προετοιμάζονται πυρετωδώς για την μεγάλη επιστροφή στις 4 Μαΐου.

Τα Μέσα Μαζική Μεταφοράς, ελέω κορoνοϊού, λειτουργούν με τα μισά δρομολόγια. Αντί για 950  λεωφορεία κυκλοφορούν, πλέον, στον δρόμο μόλις 550. Βέβαια, με την άρση των μέτρων αυτό θα αλλάξει.  

"Θα είμαστε σε θέση να πυκνώσουμε τα δρομολόγια. Αυτό που δουλεύουμε περισσότερο είναι η  προστασία για εργαζομένους και επιβάτε, να έχουμε βοήθεια και από τους ιδίους τους επιβάτες. Να τηρήσουμε τις αποστάσεις", τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς τηρούν τους κανόνες προστασίας.

Με το άνοιγμα των σχολείων και καταστημάτων, πάντως, μάλλον θα ατονήσει και η χρήση των sms για τις μετακινήσεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός
SHARE:

24Media Network