Κορονοϊός: Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους – Στους 162 οι νεκροί

Κορονοϊός: Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους – Στους 162 οι νεκροί
Στιγμιότυπο από το 417 Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού, (ΝΙΜΤΣ). (EUROKINISSI) Eurokinissi

Οι δύο ηλικιωμένες γυναίκες που νοσηλεύονταν στο ΝΙΜΤΣ πέθαναν τις τελευταίες 12 ώρες από την επιδημία στη χώρας μας.

Μεγαλώνει ο κατάλογος των θανάτων από κορονοϊό στην Ελλάδα με το σύνολο να φτάνει πλέον τους 162. Το βράδυ της Παρασκευής λίγο πριν τα μεσάνυχτα κατέληξε μια 92χρονη και νωρίς το πρωί του Σαββάτου μία 84χρονη γυναίκα στο ΝΙΜΤΣ.

Η πρώτη προσβλήθηκε από τον ιό στην κλινική Ταξιάρχαι καθώς ήταν αιμοκαθαιρόμενη, ενώ η δεύτερη είχε αρκετά υποκείμενα νοσήματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 40 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2810.

O κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης ότι το προηγούμενο 24ωρο είχαν καταγραφεί 4 νέοι θάνατο, με τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα να φτάνει τους 160, αριθμός που πλέον έχει αυξηθεί στους 162 πλέον. Από το σύνολο των θανόντων οι 45 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 23 ασθενείς, 13 άνδρες και 10 γυναίκες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών. Το 96% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 90 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από το σύνολο των κρουσμάτων το 55,3% αφορά άνδρες ενώ τα 612 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1452 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 120.015 κλινικά δείγματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα