Κορονοϊός: Ενισχύεται με γιατρούς και υλικό το Νοσοκομείο Καστοριάς

Κορονοϊός: Ενισχύεται με γιατρούς και υλικό το Νοσοκομείο Καστοριάς
VORIA.GR

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης φαίνεται να βρίσκεται η Καστοριά λόγω δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού. Το νοσοκομείο αδυνατεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες.

Λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο νομό Καστοριάς ο οποίος καταμετρά ήδη 5 νεκρούς και πάνω από 30 κρούσματα κορονοϊού, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών για να ενισχύσει το Γενικό Νοσοκομείο της πόλης. Παρόλ' αυτα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση καθώς αυξάνονται ραγδαία οι νοσηλείες και οι ανάγκες.

Όπως αναφέρει ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας: "Προκειμένου να ενισχύσουμε το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, έχουν ήδη μετακινηθεί και αναλάβει υπηρεσία: ένας Διευθυντής Καρδιολογίας, ένας Επιμελητής Α΄ Γενικής Ιατρικής, μία Διευθύντρια Παθολογίας, ένας Επιμελητής Β΄ Γενικής Ιατρικής, ένας Διευθυντής Ακτινοδιαγνωστικής, ένας ιατρός Βιοπαθολόγος, ένας επιμελητής Α΄ Μικροβιολογίας, 10 Αγροτικοί Γιατροί, 7 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, 2 εργαζόμενοι Ιατρικών Εργαστηριών, μία εργαζόμενη για Βοηθητικό-Υγειονομικό προσωπικό, ένας εργαζόμενος Καθαριότητας".

Αναφέρει ακόμη ότι έχουν επίσης αποσταλεί τα εξής Μέσα Ατομικής Προστασίας: πάνω από 6.500 μάσκες όλων των ειδών, 1.000 γάντια, 550 μπλούζες για χειρουργείο, 50 ποδιές ολόσωμες, 600 ποδονάρια, 100 σκούφοι και 24 ειδικά γυαλιά.

Το ΓΝ Καστοριάς λειτουργεί σε επίπεδο ΤΕΠ, ΤΕΠ για COVID-19 και Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. Εξυπηρετεί επείγουσες ανάγκες υπόπτων περιστατικών στη παθολογική κλινική και για τη στήριξή του, διασφαλίστηκε η αναγκαιότητα διακομιδής στα όμορα νοσοκομεία Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας και στα νοσοκομεία της Κεντρικής και Μέσης Μακεδονίας, όλων των περιστατικών.

Τέλος, στη Καστοριά βρίσκεται 5μελές κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με επικεφαλής τον ιατρό κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Την ίδια στιγμή την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του νοσοκομείου Καστοριάς, κατά κύριο λόγο με μάσκες υψηλής προστασίας αλλά και με γιατρούς, για να αντεπεξέλθει στη μάχη με τον κορονοϊό, εκφράζει ο πρόεδρος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καστοριάς Χρήστος Κουσουρής. Μάλιστα 3 ασθενείς ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή για διακομιδή σε νοσοκομείο αναφοράς.

Μέσα σε αυτό το άκρως δύσκολο κλίμα, ο ίδιος τόνισε την αναγκαιότητα να ενισχυθεί το νοσοκομείο άμεσα κατά κύριο λόγο με μάσκες υψηλής προστασίας αλλά και με γιατρούς οι οποίοι είναι τώρα για το νοσοκομείο της πόλης, πιο απαραίτητοι παρά ποτέ.

Αν και προσωπικό, μεταξύ αυτών και γιατροί μετακινήθηκαν από τις 11 Μαρτίου και μετά, το νοσοκομείο συνεχίζει να αντιμετωπίζει σημαντικά κενά σε προσωπικό. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ίδιο κ. Κουσουρή, θέλοντας και μη το νοσοκομείο λειτουργεί ήδη σαν νοσοκομείο κορονοϊού παρότι δεν θα έπρεπε.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως χθες οι γιατροί του νοσοκομείου δέχθηκαν μια προσφορά 80 μασκών υψηλής προστασίας από τον δήμαρχο του Άργους Ορεστικού αλλά στην πραγματικότητα ο αριθμός αυτός είναι ψίχουλα μπροστά στην αληθινή αναγκαιότητα για μάσκες υψηλής προστασίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Κικίλιας
SHARE: