Κορονοϊός: Θλίψη και έντονη ανησυχία μετά τον θάνατο 35χρονου στη Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: Θλίψη και έντονη ανησυχία μετά τον θάνατο 35χρονου στη Θεσσαλονίκη
Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, Θεσσαλονίκη

Ο άτυχος νέος φέρεται να μην έπασχε από κάποιο άλλο νόσημα και ότι βασική αιτία να είναι η σοβαρή πνευμονία που προκάλεσε ο κορονοϊός.

Αν και είναι γνωστό ότι ο κορονοϊός δεν κάνει ηλικιακές διακρίσεις, μέχρι σήμερα, ελάχιστα είναι τα σοβαρά περιστατικά σε άτομα που ανήκουν σε ηλικιακές ομάδες κάτω των 40 ετών.

Το γεγονός αυτό προκαλεί τον προβληματισμό για την κατάληξη ενός 35χρονου στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος προσβλήθηκε πριν από μερικές μέρες από ιό. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε ραγδαία με αποτέλεσμα σήμερα να καταλήξει. Σύμφωνα με πληροφορίες η ασθένεια προκάλεσε επιπλοκή στη λειτουργία της καρδιάς του.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο άτυχος άνδρας δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Πριν από περίπου μία εβδομάδα εισήχθηκε για νοσηλεία με βαριά συμπτώματα της νόσου και από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου κρίθηκε αναγκαίο να διασωληνωθεί σε κλίνη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου με πνευμονία που προήλθε από τον κορωνοϊό.

Ο 35χρονος, πατέρας ενός παιδιού, είχε απευθυνθεί στο νοσοκομείο γιατί εμφάνισε πυρετό ο οποίος επέμενε. Παρά τη μάχη που έδωσαν οι γιατροί ο 35χρονος δεν τα κατάφερε και κατέληξε σήμερα το πρωί.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Να σημειωθεί ότι αποτελεί το νεότερο άνθρωπο στη χώρα που πεθαίνει από κορονοϊό, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ πριν από μερικές εβδομάδες είχε καταλήξει και ένας ακόμη άνδρας 39 ετών, για τον οποίο όμως δεν έχουν γίνει γνωστές κάποιες λεπτομέρειες.

Η περίπτωση του άτυχου 35χρονου φαίνεται να μοιάζει με το 42χρονο Γερμανό καθηγητή που κατέληξε πριν μερικές εβδομάδες στην Κρήτη. Και στην περίπτωση εκείνη για έναν ανεξήγητο αρχικά λόγο η πνευμονία έγινε έντονα επιθετική στερώντας τη ζωή του. Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι αποδίδεται σε θρόμβωση των πνευμονικών αγγείων, μια σπάνια επιπλοκή η οποία προκαλείται από τον ιό, όπως έχει αναφερθεί και από τα διεθνή δεδομένα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα