Κορονοϊός: Πόσοι Έλληνες έχουν αναπτύξει ανοσία

Κορονοϊός: Πόσοι Έλληνες έχουν αναπτύξει ανοσία
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΣΤΗ ΑΔΕΙΑ ΑΘΗΝΑ Eurokinissi

Σταγόνα στον ωκεανό της πανδημίας φαίνονται όσοι έχουν αναρρώσει με βάση τα στοιχεία της Αττικής γεγονός που δεν επιτρέπει χαλάρωση των μέτρων.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά θα έλεγε κανείς ότι είναι τα στοιχεία για την πορεία του κορονοϊού στην Αττική, όπου συγκεντρώνεται το 60 των συνολικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Με βάση τα καταγεγραμμένα αυτά στοιχεία, μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι περίπου των 25% όσων έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, πλέον έχουν θεραπευτεί. Βέβαια η εικόνα αυτή δείχνει ότι η πλειονότητα των κρουσμάτων αναρρώνει χωρίς να κινδυνεύει, όμως υπάρχει και ένα σημαντικό ποσοστό το οποίο μπορεί να νοσηλευτεί ή μπορεί να φτάσει έως και το θάνατο. Γι’ αυτό και τα μέτρα διατηρούνται αυστηρά.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, αυτή τη στιγμή στην Αττική, από την έναρξη της επιδημίας είχαμε 1.082 κρούσματα. Ενεργά είναι σήμερα τα 712 δηλαδή οι συμπολίτες μας αυτοί δεν έχουν αναρρώσει ακόμα. Από αυτούς οι 293 νοσηλεύονται και 419 είναι σε καραντίνα κατ’ οίκον. Αν αφαιρέσουμε και εκείνους που έχουν χάσει τη μάχη με τον ιό και κατέληξαν τον αριθμό των οποίων δεν τον ξέρουμε αλλά δεν είναι περισσότεροι από 60, τότε διαπιστώνουμε ότι 300 και περισσότεροι πολίτες που ζουν στην Αττικοί και ήταν θετικοί στον ιό, πλέον δεν είναι.

Επιχειρώντας μια αναγωγή στο σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων θα έλεγε κανείς ότι περί τους 400-500 Έλληνες που είχαν προσβληθεί από τον ιό έχουν θεραπευτεί και πλέον έχουν ανοσία. Βέβαια αυτό είναι ένα μικρό ποσοστό της πραγματικής εικόνας που έχουμε για τη διασπορά του ιού. Με δεδομένο το γεγονός ότι σ’ ένα 60% τουλάχιστον των περιπτώσεων που έχει προσβάλλει ο ιός, προκαλεί είτε ήπια είτε καθόλου, μπορεί να έχουν πολλαπλάσιους πολίτες που έχουν πλέον ανοσία, όμως την ίδια ώρα έχουμε και πολλαπλάσια ενεργά κρούσματα που μπορούν να μεταδώσουν τον ιό. Για το λόγο αυτό υπάρχει και μεγάλος αριθμός ατόμων που είναι αυτή τη στιγμή σε καραντίνα ειδικά στην Αττική.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, σε καραντίνα είτε σε ξενοδοχείο, είτε κατ’ οίκον, λόγω στενών επαφών ή εισόδου στη χώρα, μόνο στην Αττική βρίσκονται 3.854 άτομα. Όπως ανέφερε «Η προσπάθεια, όπως είναι αντιληπτικό, συνεχίζεται, ο κρατικός μηχανισμός λαμβάνει κάθε απόφαση που είναι απαραίτητη προκειμένου να προστατεύσει τους πολίτες και να διασφαλίσει τη δημόσια υγεία. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το μέτρο της 14ήμερης καραντίνας που επιβάλλεται σε όσους έρχονται από το εξωτερικό ή αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων».

Μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας, οι οποίοι είτε έχουν περάσει τα σύνορα, είτε αποτελούν στενές επαφές, έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια, οι οποίοι ελέγχονταν καθημερινά για την τήρηση των όρων του κατ’ οίκον περιορισμού τους. Μάλιστα αυτή τη στιγμή δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους έχει ολοκληρώσει τα 14ήμερα που όφειλαν, βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων.

Ο Υφυπουργός ανέφερε ακόμη ότι «ας μην προκαλούμε λοιπόν την τύχη μας και ας μην προκαλούμε και τις κοινωνίες εκεί έξω στην επαρχία, στα χωριά μας που καρτερικά και εκείνοι έχουν με συνέπεια αντισταθεί στον ιό. Η οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησής μας, αυξάνει τον κίνδυνο μεταφοράς του ιού και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν είναι αποδεκτό»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα