Κορονοϊός: Έβδομος νεκρός στην Καστοριά

Κορονοϊός: Έβδομος νεκρός στην Καστοριά
Ασθενοφόρο έξω από νοσοκομείο Eurokinissi

Έναν ακόμη νεκρό μετρά ο νομός της Καστοριάς, μετά το θάνατο ενός 51χρονου λόγω επιπλοκών από τον ιό.

Στους επτά ανέρχονται πλέον οι νεκροί στο νομό της Καστοριάς, καθώς κατέληξε σύμφωνα με πληροφορίες ένας ακόμη άνδρας 51 ετών. Συνολικά πλέον οι νεκροί στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού φτάνουν τους 51.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ο άτυχος άνδρας ήταν καθηγητής, πατέρας τεσσάρων παιδιών και νοσηλευόταν εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάσταση της υγείας του, επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και τελικά να χάνει τη μάχη για τη ζωή το βράδυ της Τετάρτης.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα έχει φτάσει τα 1415 συνολικά με τα 4ι εξ αυτών να αφορούn στους επιβαίνοντες του πλοίου Ελ. Βενιζέλος.

Ο δε επίσημος μέχρι χθες το απόγευμα αριθμός των νεκρών ήταν 50 (38 άνδρες και 12 γυναίκες).

Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη και στο 94% είχαν κάποιο επικείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.

Ακόμη διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 90 ασθενείς, με μέση ηλικία 66 ετών. Από τους διασωληνωμένους ασθενείς οι 76 είναι άνδρες και 14 γυναίκες. Επίσης το 57% των εν λόγω ασθενών έχουν υποκείμενο νόσημα.
 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version