Θεσσαλονίκη: Ο συνωστισμός στη Νέα Παραλία, έφερε απαγόρευση 14 ημερών

Θεσσαλονίκη: Ο συνωστισμός στη Νέα Παραλία, έφερε απαγόρευση 14 ημερών

Περιορισμός κίνησης των πολιτών αποφασίστηκε και επιβλήθηκε από την Πολιτική Προστασία στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, μετά τις αποκαρδιωτικές εικόνες με την λαοθάλασσα

Αυστηρά είναι τα μέτρα που λαμβάνουν οι Αρχές για την Θεσσαλονίκη μετά την μη ανταπόκριση αρκετών πολιτών στα περιοριστικά μέτρα που υφίστανται, λόγω κορονοϊού.

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, αποφασίζεται ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) και καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από την 14:00 ώρα της 31/03/2020 και ισχύει για 14 ημέρες.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την απόφαση που αναγκάστηκε να πάρει, δήλωσε : “Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή. Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα”.

 “Κλείνουμε τη νέα παραλία για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Είναι απολύτως σημαντικά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

“Μέχρι στιγμής, η πόλη, η χώρα τα πήγε καλά αλλά δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν κάποιες εικόνες που δεν συνάδουν με όλη την προσπάθεια που γίνεται για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας”, πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας, υπογραμμίζοντας ότι θα αστυνομεύεται το κομμάτι αυτό του παραλιακού μετώπου, “ώστε να προστατευτεί το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας υγείας”.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει, μεταξύ άλλων, “αναγκαία” και “μονόδρομο” την απόφαση για το “λουκέτο”, καθώς “η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, παρότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει συμμορφωθεί στα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας και συνάθροισης που έχουν επιβληθεί, παραμένει ένα προβληματικό σημείο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα