Κορονοϊός: Κρούσμα στη Μύκονο και αναστολή οικοδομικών εργασιών

Κορονοϊός: Κρούσμα στη Μύκονο και αναστολή οικοδομικών εργασιών
Η Μύκονος shutterstock

Να μείνουν στο σπίτι τους κάλεσε τους κατοίκους της Μυκόνου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων μετά τον εντοπισμό κρούσματος στο νησί.

Αναστολή των οικοδομικών εργασιών στη Μύκονο για 14 ημέρες ανακοίνωσε την Πέμπτη (02/04) κατά την καθημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Το μέτρο αυτό, που αφορά δημόσια και ιδιωτικά έργα και όλα τα εργοτάξια, κρίθηκε σκόπιμο μετά το εντοπισμό κρούσματος στο νησί, μια 69χρονη, η οποία βρέθηκε θετική στον ιό.

“Προσήλθε πριν δύο 24ωρα γυναίκα ημεδαπή, 69 ετών με συμπτώματα. Έγιναν όλες οι εξετάσεις, το δείγμα ήταν θετικό», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Και πρόσθεσε: “Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της ιχνηλάτησης που έγινε και προκειμένου να αποφύγουμε φαινόμενο επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή της νόσου, αποφασίζουμε την αναστολή όλων των οικοδομικών εργασιών, δημοσίων και ιδιωτικών έργων κι όλων των εργοταξίων για 14 ημέρες στη Μύκονο”.

Και κατέληξε: “Η κατάσταση χαρακτηρίζεται εξαιρετικά κρίσιμη και χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Συστήνουμε στους κατοίκους να μένουν στο σπίτι. Επιφυλασσόμαστε για περισσότερα μέτρα”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα