Κορονοϊός: Λαμιώτισσα ράβει μάσκες για το νοσηλευτικό προσωπικό

Κορονοϊός: Λαμιώτισσα ράβει μάσκες για το νοσηλευτικό προσωπικό
Λαμιώτισσα ράβει μάσκες για το νοσηλευτικό προσωπικό

Η Γλυκερία Διώτη Μαντή, με δύο παιδιά νοσηλευτές στην πρώτη γραμμή, στέλνει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα: «να βοηθήσει ο καθένας όπως μπορεί».

Σε μια περίοδο που η φράση «ατομική ευθύνη» μοιάζει άγνωστη, υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν τρόπους να προσφέρουν το κάτι περισσότερο στη μάχη απέναντι στην πανδημία.

Δεν είναι μόνο το «Μένουμε Σπίτι», είναι και η διάθεση για εθελοντισμό σε μια περίοδο κρίσιμη για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Η Λαμιώτισσα μητέρα Γλυκερία Διώτη Μαντή, έχοντας δύο παιδιά νοσηλευτές στην πρώτη γραμμή άμυνας, σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, που δεν μπορεί να επισκεφτεί λόγω των συνθηκών, δείχνει το δρόμο ράβοντας μάσκες και έχοντας στα σχέδια να ράψει σκούφους και γάντια.

Όπως εξηγεί στο lamiareport.gr, έμαθε από τα παιδιά της ότι υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε μέσα προστασίας, όπως οι μάσκες και πήρε την απόφαση ως μοδίστρα να ράψει μόνη της και να τα προσφέρει σε πρώτη φάση στο Νοσοκομείο Λαμίας και στη συνέχεια στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

«Στόχος μου είναι να προτρέψω και άλλους ανθρώπους να κάνουν κάτι. Είμαστε σε πόλεμο. Οι γυναίκες το 1940 έπλεκαν φανέλες και κάλτσες για τους στρατιώτες στο μέτωπο, εμείς τώρα τι κάνουμε; Ας βοηθήσει ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Ας δώσουν ένα πιάτο φαΐ στο διπλανό τους που δεν έχει να φάει. Οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει…», τονίζει η κ. Γλυκερία. 

Οι μάσκες που ράβει είναι βαμβακερές με ύφασμα που αποστειρώθηκε και σιδερώθηκε πριν ραφτεί και έχουν θήκη για την τοποθέτηση ειδικής γάζας. Μετά τη χρήση τους μπορεί να πλυθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν.

Όποιος θέλει να βοηθήσει στο έργο της κας Γλυκερίας προμηθεύοντάς την ύφασμα βαμβακερό και κλωστές, καθώς τα δικά της αποθέματα τελειώνουν, μπορεί να επικοινωνήσει με την ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Όσοι πάλι δεν μπορούν να σκεφτούν κάποιο τρόπο για να προσφέρουν κάποια όπλα στον αγώνα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, υπάρχει ο τρόπος του «Μένουμε στο Σπίτι».

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα