Κορονοϊός: Οι διανομείς της Θεσσαλονίκης έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Κορονοϊός: Οι διανομείς της Θεσσαλονίκης έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας
Κινητοποιήσεις από τους διανομείς Eurokinissi

Κατάγγειλαν εργοδοτική αυθαιρεσία και την έλλειψη μέσων προστασίας της υγείας του, ενόσω οι ίδιοι εξακολουθούν να δουλεύουν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην Καμάρα μαζεύτηκαν το πρωί της Τρίτης μέλη της επιτροπής αγώνα διανομέων στον κλάδο του επισιτισμού προκειμένου, παρέα με τα δικυκλά τους, να διαμαρτυρηθούν για τη μη εφαρμογή όλων των μέτρων υγιεινής απέναντι στον κορονοϊό και ασφάλειας ενόσω δουλεύουν

Οι συγκεντρωμένοι διανομείς ανήρτησαν πανό και κατήγγειλαν πως εργοδότες δεν τους παρέχουν τα απαιτούμενα μέσα προστασίας (γάντια, κράνη, αδιάβροχα κλπ), αντίθετα τους ζητούν να τα εφοδιάζονται με δικά τους έξοδα, την ώρα που δεν τους καταβάλλουν τα προβλεπόμενα έξοδα για την κίνηση και τη συντήρηση των δικύκλων τους.

Υποστήριξαν ακόμη ότι με τη δικαιολογία των έκτακτων μέτρων απέναντι στον κορονοϊό υποχρεώνονται να δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια, με συνέπεια την αύξηση των τροχαίων ή δυστυχήματα.

Τα μέλη της επιτροπής ζητούν από τους συναδέλφους τους να αρνούνται να εργαστούν χωρίς μέσα προφύλαξης και να καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας, απαιτώντας από το κράτος την αύξηση των ελέγχων στις επιχειρήσεις που εργάζονται διανομείς και την τήρηση των κανόνων.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα