Κορονοϊός: Συναγερμός σε Πάτρα και Ηλεία – Ο ασθενής είχε συμπτώματα εδώ και πέντε μέρες

Κορονοϊός: Συναγερμός σε Πάτρα και Ηλεία – Ο ασθενής είχε συμπτώματα εδώ και πέντε μέρες
Φωτογραφία αρχείου

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού σε 67χρονο ταξιδιώτη από την Ηλεία, το ένατο συνολικά. Καλούνται για έλεγχο συνταξιδιώτες του.

Σε εκτεταμένο έλεγχο των επαφών του 9ου επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού στην Πάτρα προχωρά ο ΕΟΔΥ, καθώς διαπιστώνεται ότι ο 67χρονος άνδρας φαίνεται να προσβλήθηκε από τον ιό κατά τη διάρκεια οργανωμένης θρησκευτικής εκδρομής σε Ισραήλ και Αίγυπτο.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού και νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης, γεγονός που αποδεικνύει ότι πρόκειται για το πλέον σοβαρό από τα 9 κρούσματα που έχουν αναφερθεί στη χώρα. Η κατάστασή του είναι σταθερή. Το γεγονός πάντως έχει σημάνει συναγερμό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών όπου βρίσκεται.

Οι γιατροί κρίνουν, προς το παρόν, ότι δεν πρέπει να διασωληνωθεί, ώστε να υποστηριχθεί η αναπνευστική του λειτουργία, αλλά παρακολουθούν την πορεία της υγείας του και προσπαθούν να ελέγξουν την πνευμονία.

Ο ασθενής βρισκόταν σε εκδρομή στο εξωτερικό και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα του κοροναϊού την Κυριακή. Στην εκδρομή πήραν μέρος και άνθρωποι από την Αμαλιάδα, την Πάτρα, τη Γαστούνη και τη Ζάκυνθο. Ο ασθενής είχε περάσει και από το νοσοκομείο Αμαλιάδας από όπου και μεταφέρθηκε τη Καθαρά Δευτέρα στο Ρίο φορώντας μάσκα και γάντια.

Στο πλαίσιο του ελέγχου για το κοροναϊό εντοπίστηκε θετικός, απομονώθηκε και παρακολουθείται. Αρχικά νοσηλευόταν σε θάλαμο μαζί με ακόμη έναν ασθενή. Μετά το πρώτο 24ωρο επιδεινώθηκε η κατάστασή του και οι γιατροί τον απομόνωσαν αν και το περιστατικό δεν εμπίπτει στον ορισμό του κρούσματος για να ελεγχθεί. Μετά ξεκίνησε ο εντοπισμός όλων των συμμετεχόντων στην εκδρομή και θα ληφθεί δείγμα από όλους με τη δειγματοληψία να έχει ξεκινήσει. Παράλληλα, λαμβάνονται έκτακτα μέτρα. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στον έλεγχο των επαγγελματιών υγείας ώστε να βεβαιωθεί πως δεν έχουν μολυνθεί.

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

*ΤΑΞΙΔΙΑ. Κορονοϊός και αεροδρόμια: Τι να προσέξετε.

*Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες συναγερμός έχει σημάνει και στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας όπου αναμένεται να ληφθούν σχετικά μέτρα προστασίας. Επίσης περισσότερα από τα μισά από τα 53 άτομα που συμμετείχαν στην εκδρομή φαίνεται αν εμφάνισαν συμπτώματα.

Η δε κρισιμότητα της κατάστασης φαίνεται και από το γεγονός ότι στην πρωτεύουσα της Αχαΐας μετέβη και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε η επιβεβαίωση δύο νέων κρουσμάτων ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στην χώρα στα 9.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα