Κορονοϊός: Στα 46 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος στην Πάτρα

Κορονοϊός: Στα 46 τα κρούσματα στην Ελλάδα – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 66χρονος στην Πάτρα
Προληπτική απολύμανση για τον κορονοϊό σε σχολεία Eurokinissi

Νέα αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, καθώς ο αριθμός έφτασε τα 45 συνολικά. Νόσησαν και άλλα άτομα από όσους ταξίδεψαν στους Αγίους Τόπους. Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο.

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 14 νέες περιπτώσεις της νόσου ενώ τα ξημερώματα του Σαββάτου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιβεβαιωσε ένα ακόμη κρούσμα στη Βόρεια Έυβοια αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των μέχρι τώρα κρουσμάτων στην Ελλάδα στα 46

Από τα 15 νέα περιστατικά, τα 12 ανήκαν στην εκδρομή πολιτών από τους Νομούς Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου και 3 ήταν επαφές του που εντοπίστηκαν κατά την ιχνηλάτηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία αεροσυνοδό, μέλος του πληρώματος του αεροσκάφους με το οποίο επέστρεψε στην Ελλάδα η ομάδα των εκδρομέων, μια 60χρονη από τη Δάφνη και ένας επαγγελματίας υγείας -μάλλον γιατρός- από το νοσκομείο της Αμαιλιάδας όπου απευθύνθηκε αρχικά ο 66χρονος.

Από το σύνολο των νέων περιπτώσεων της νόσου που αφορούν στους συμμετέχοντες στην εκδρομή, μόνο ο 66χρονος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και το πρωί διασωληνώθηκε. Η υγεία των άλλων είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτωματολογία.

Ως προς το κρούσμα στη Βόρεια Εύβοια, πρόκειται για έναν άνδρα 48 ετών από την Ιστιαία, που είχε ταξιδέψει με το 10ο κρούσμα τον 66χρονο από την Ηλεία στους Αγίους Τόπους. Ο άνδρας μετέβη το πρωί της Παρασκευής στο Νοσοκομείο Χαλκίδας χωρίς συμπτώματα έχοντας την ανησυχία όμως αφού ήταν συνταξιδιώτης στο γκρουπ που έχει μολυνθεί από τον ιό και έδωσε δείγμα. Τα αποτελέσματα το ίδιο βράδυ ήταν θετικά για τον ιό και ο άνδρας έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ ελέγχονται από τον ΕΟΔΥ οι επαφές του.

Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες που συνεδρίασε νωρίτερα και με βάση τους αριθμούς των κρουσμάτων, παρατείνονται τα μέτρα στους 3 πληττόμενους νομούς για 2 εβδομάδες. Επίσης απαγορεύονται οι εκδρομές από και προς τις περιοχές.

Αναστέλλονται δε όλες οι οργανωμένες εκπαιδευτικές εκδρομές εξωτερικού και για μετά τις 13 Μαρτίου. Τέλος, όλες οι προγραμματισμένες αθλητικές εκδηλώσεις που αφορούν ομάδες και συλλόγους των τριών περιοχών θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Patrisnews.gr, αργά το βράδυ της Παρασκευής, 35χρονος κάτοικος Πύργου γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Facebook ότι η μητέρα του, η οποία είχε συμμετάσχει στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Η επίσημη επιβεβαίωση από τις υγειονομικές αρχές αναμένονται το Σάββατο, εάν όμως ισχύει η πληροφορία, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα αυξάνεται στους 47.

Τι πρέπει να ξέρω για τον κορονοϊό

*ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ. Χρήσιμος οδηγός για να προστατευθείτε από τον κορονοϊό

*ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ. Ποια θα υποδέχονται τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα.

*ΤΑΞΙΔΙΑ. Κορονοϊός και αεροδρόμια: Τι να προσέξετε.

*Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. Δείτε LIVE χάρτη με την εξέλιξη του κορονοϊού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα