Κορονοϊός: Στους 131 οι νεκροί στην Ελλάδα- Κατέληξε 78χρονος στον “Ευαγγελισμό”

Κορονοϊός: Στους 131 οι νεκροί στην Ελλάδα- Κατέληξε 78χρονος στον “Ευαγγελισμό”
Το νοσοκομείο Ευαγγελισμός Eurokinissi

Ο 78χρονος κατέληξε το απόγευμα του Σαββάτου και σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα. Μόλις 16 νέα κρούσματα καταγράφτηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα.

Ένας άνδρας 78 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» είναι το 131ο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας. Ο 78χρονος κατέληξε το απόγευμα του Σαββάτου και σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

Να σημειωθεί ότι το απόγευμα του Σαββάτου στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για την εξέλιξη της νόσου ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας είχε αναφέρει ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφτηκαν 16 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 2506. Από τα νέα κρούσματα, τα 11 είναι γνωστές επαφές.

Στην εντατική διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 47 ασθενείς, 13 γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι  63 ασθενείς έχουν εξέλθει των ΜΕΘ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Η έλλειψη οξυγόνου και το οξύμετρο

Σε ερώτηση που δέχτηκε, σχετικά με την έλλειψη οξυγόνου σε ασθενείς, χωρίς απαραίτητα αυτό να συνοδεύεται με δύσπνοια και για το αν πρέπει όλοι μας να έχουμε οξύμετρο στο σπίτι μας, απάντησε ότι θα πρέπει να «υπάρχει επαγρύπνηση για τα συμπτώματα. Ο ΠΟΥ έβαλε και νέα συμπτώματα στην λίστα για τον κορονοϊό όπως ο πονοκέφαλος, τα ρίγη, οι μυαλγίες, η έλλειψη όσφρησης και γεύσης». Μάλιστα όπως ανέφερε «μπορεί να είναι ακόμη και ένας πονόλαιμος που έχει υπό εκτιμηθεί καθώς το έχουμε δει να συμβαίνει».

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι γνωρίζαμε ότι υπήρχε ένα ποσοστό ασθενών που δεν έχει συμπτώματα και ένα άλλο που ήταν στη φάση πριν εμφανίσει συμπτώματα. Και οι δύο αυτές κατηγορίες μπορούσαν να μεταδώσουν τον κορονοϊό στο περιβάλλον τους. «Τώρα γνωρίζουμε ότι είναι μάλλον περισσότεροι αυτοί που δεν είχαν συμπτώματα αλλά τα εμφάνισαν στην πορεία. Εκτιμάται ότι το 50% των μεταδόσεων προέρχεται από αυτούς τους ανθρώπους» ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντική η ιατρική αξιολόγηση με το παραμικρό σύμπτωμα.

Όσον αφορά στο οξύμετρο, είπε χαρακτηριστικά «δεν είναι αυτό που θα μας δώσει την θεραπεία, την διάγνωση θα την κάνει ο γιατρός. Όσοι το έχουν και είναι συνήθως ασθενείς με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα θα συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν όμως να έχουμε όλοι ένα οξύμετρό δεν είμαι αυτής της λογικής».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα