Κορονοϊός: Στους 155 οι νεκροί – Κατέληξαν δύο άντρες στο “Σωτηρία”

Κορονοϊός: Στους 155 οι νεκροί – Κατέληξαν δύο άντρες στο “Σωτηρία”
Το νοσοκομείο Σωτηρία Eurokinissi

Δύο ακόμη άνδρες προστέθηκε σήμερα στον κατάλογο των συμπολιτών μας που κατέληξαν από τον ιό. Έπασχαν από σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων από κορονοϊό καθώς σήμερα Τετάρτη κατέληξαν ένας 53χρονος και ένας 95χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Σωτηρία”.

Ο πρώτος άτυχος άνδρας έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα στους πνεύμονες. Ο δεύτερος έπασχε επίσης από υποκείμενο νόσημα και νοσηλευόταν σε κλίνη ΜΕΘ. Ο ηλικιωμένος άνδρας προέρχονταν από το γηροκομείο της Νέας Μάκρης.

Υπενθυμίζεται όχι την Τρίτη το βράδυ, κατέληξε και μια 88χρονη που νοσηλευόταν στο “ΝΙΜΤΣ

Να σημειώσουμε ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 18 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας εκ των οποίων 12 αφορούν σε δομές με ευάλωτες ομάδες, τα 7 μάλιστα αφορούσαν μέλη μιας οικογένειας και 3 κοντινά τους πρόσωπα, ενώ 2 εντοπίστηκαν σε δομή προσφύγων στη Λέσβο. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2744, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 608 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1378 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

O κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης ότι το προηγούμενο 24ωρο είχε καταγραφεί μόνο ένας νέος θάνατος, με τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα να φτάνει τους 152. Οι θάνατοι πλέον έφτασαν στους 155.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 32 συμπολίτες. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 96,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 88 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Από το σύνολο των θανάτων οι 41 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη και το 93,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 106.054 κλινικά δείγματα,

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα