Κορονοϊός: Στους 32 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πάνω από 1000 κρούσματα

Κορονοϊός: Στους 32 οι νεκροί στην Ελλάδα – Πάνω από 1000 κρούσματα
Γιατροί στη μάχη κατά του κορονοϊού AP

Αύξηση των θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Έχουν χάσει τη ζωή τους 32 άνθρωποι και έχουν καταγραφεί 1061 κρούσματα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου, 95 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε στα 1061.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 4 νέους θανάτους, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 32, εκ των οποίων οι 25 είναι άνδρες και οι 7 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 73 έτη.

Σε μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 69 άτομα τα οποία έχουν διασωληνωθεί. Από τους διασωληνωμένους οι 47 είναι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών ή έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Οι περισσότεροι δε, είναι άνδρες και μόνο 12 είναι γυναίκες. Η μέση ηλικία αυτών είναι 66 ετών. Επίσης από την αρχή της επιδημίας έχουν διενεργηθεί 14.363 διαγνωστικά τεστ για κρούσματα.

O κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στο θετικό γεγονός ότι έχουν συνολικά αποσωληνωθεί 5 άτομα.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Ο κύριος Τσιόδρας ανέφερε ακόμη ότι μέσος χρόνος για την εκδήλωση σοβαρών συμπτωμάτων από τον ιό είναι οι 5 μέρες και ενώ στις 7 μέρες διαμορφώνεται ο χρόνος όπου θα διαφανεί η ανάγκη νοσηλείας. Η δε μέση διάρκεια νοσηλείας είναι οι 10 μέρες στην Ελλάδα. Για το δε τραγικό γεγονός του θανάτους η διάρκεια από τα πρώτα συμπτώματα είναι 14 με 20 μέρες

Ακόμη σημειώθηκε ότι η Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εξετάζει καθημερινά και προχωρά στη δημοσίευση νέων πρωτοκόλλων για φαρμακευτική αγωγή. Αυτά θα επανεξετάζονται ανά τακτά διαστήματα ώστε να αναθεωρείται αν χρειάζεται η χορήγηση των σχημάτων.

Μάλιστα επιτροπή υιοθέτησε την πρόταση των γιατρών για τη χορήγηση αντιπηκτικής αγωγής.

Ο καθηγητής σημείωσε ότι στη χώρα βιώνουμε ήπια νόσο. Μάλιστα τόνισε ότι είμαστε στο “καλό σενάριο” και φαίνεται να έχουμε αποφύγει το “κακό σενάριο” το οποίο είναι η εξέλιξη της επιδημίας όπως στην Ιταλία.

Παράλληλα επεσήμανε ότι ο ιός φαίνεται να μπορεί να παραμείνει ακόμη και 17 ή ακόμη και 25 μέρες στον οργανισμό. Για το λόγο αυτό οι ασθενείς θα πρέπει να προσέχουν αφού εξέλθουν από το νοσοκομείο κάτι το οποίο γίνεται αφού έχουν διενεργηθεί δύο αρνητικά τεστ. Επίσης μετά τη δέκατη μέρα φαίνεται από τα διεθνή δεδομένα ότι ο ιός δεν μπορεί να μεταδοθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα