Κορονοϊός: Στους 50 οι νεκροί στην Ελλάδα – 81 νέα κρούσματα

Κορονοϊός: Στους 50 οι νεκροί στην Ελλάδα – 81 νέα κρούσματα
Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας Eurokinissi

Αύξηση θυμάτων και κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, το υπουργείο Υγείας. Στα 1415 τα συνολικά κρούσματα. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 90 ασθενείς.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 81 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα και άλλα 20 στο πλοίο Ελ. Βενιζέλος.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέβηκε στα 1415 συνολικά ή 1375 αν αφαιρέσουμε τους 40 συνολικά του κρουαζιερόπλοιου. Επίσης έγινε έλεγχος και σε περίπου 380 άτομα που επέβαιναν στον πλοίο επίσης.

Ο κ. Τσιόδρας, τόνισε ακόμα ότι έχουμε ένα νέο καταγεγραμμένο θάνατο με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 50 (38 άνδρες και 12 γυναίκες). Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη και στο 94% είχαν κάποιο επικείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι άνω των 70 ετών.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 90 ασθενείς, με μέση ηλικία 66 ετών. Από τους διασωληνωμένους ασθενείς οι 76 είναι άνδρες και 14 γυναίκες. Επίσης το 57% των εν λόγω ασθενών έχουν υποκείμενο νόσημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 6 άτομα έχουν εξέλθει από τη διασωλήνωση.

Συνολικά περίπου 20-25% των κρουσμάτων νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και είναι ηλικίας 20-65 ετών.

Από την έναρξη της επιδημίας στην Ελλάδα έχουν διενεργηθεί 17.350 εργαστηριακά τεστ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε το ζήτημα της χρήσης προστατευτικής μάσκας καθώς υπήρξε μερίδα της επιστημονικής κοινότητας και μάλιστα από την Κίνα που ανέφεραν ότι οι μάσκες είναι χρήσιμες και στην προστασία των υγειών ατόμων. Σημείωσε ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εμμένει στην άποψη ότι οι μάσκες είναι χρήσιμες στους ασθενείς, σε όσους τους φροντίζουν και στους επαγγελματίες υγείας.

Επίσης χθες η Ειδική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων σε συνεργασίες με καθηγητές παιδιατρικής αποφάσισαν στις κατευθυντήριες οδηγίες για τα βρέφη, τα παιδιά και τους εφήβους και για το θεραπευτικό πρωτόκολλο που θα πρέπει να ακολουθείται.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στο “διαβατήριο” που εξασφαλίζει η ανοσία στο ιό για κάποιον που χει νοσήσει, ώστε να επιστρέφει και να εργάζεται στην πρώτη γραμμή της κοινότητας η ομάδα του πληθυσμού που θα έχει αποκτήσει ανοσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version