Κορονοϊός: Στους 89 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Στους 89 έφτασαν οι νεκροί στην Ελλάδα
Ασθενοφόρο έξω από νοσοκομείο Eurokinissi

Άλλοι 3 συμπολίτες μας κατέληξαν από βράδυ της Πέμπτης, μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής σε Ασκληπιείο Βούλας, ΑΧΕΠΑ και Αττικόν.

Μεγαλώνει ο κατάλογος των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ελλάδα λόγω κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Παρασκευής 10/4 κατέληξε μια 67χρονη γυναίκα ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών στους 89.

Η άτυχη 67χρονη νοσηλευόταν στο Ασκληπιείο Βούλας εδώ και 5 μέρες όπου και κατέληξε, ενώ έπασχε και από άλλα σοβαρά νοσήματα.

Επίσης το βράδυ Πέμπτης έχασαν τη ζωή τους άλλοι δύο συμπολίτες μας, ένας 79χρονος χωρίς υποκείμενο νόσημα και μια 86χρονη.

Ο 79χρονος νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και η 86χρονη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο “Αττικόν”. Σημειώνεται ότι ο 79χρονος κατοικούσε στη Μεσοποταμία η οποία βρίσκεται σε καραντίνα. Επίσης στην εντατική του ΑΧΕΠΑ νοσηλεύονται άλλοι δύο άνθρωποι από την ίδια περιοχή.

Σημειώνεται ότι εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 71 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 1955.

Αυτή τη στιγμή από το σύνολο των ασθενών που νοσηλεύονται, οι 79 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Το 20% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Να σημειώσουμε ακόμη ότι 16 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σχετικά με τους θανάτους, πλέον οι 25 αφορούν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας υπολογίζεται στα 74 έτη και το 86% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα