Κορονοϊός: Στους 92 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξαν άλλοι δύο άνδρες

Κορονοϊός: Στους 92 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξαν άλλοι δύο άνδρες
Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. eurokinissi

Κατέληξε 47χρονος στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλευόταν με σημαντικά προβλήματα υγείας και ένας ακόμη 72χρονος στη Θεσσαλονίκη

Δύο ακόμη θάνατοι προστέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής (10/04) στο μακάβριο κατάλογο των θυμάτων από κορονοϊο με το σύνολο να φτάνει πλέον τους 92. Σύμφωνα με πληροφορίες το απόγευμα κατέληξαν 47χρονος άνδρας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και ένας 72χρονος στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Ο 47χρονος νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση λόγω της ιδιαίτερα βεβαρημένης υγείας του, ενώ ο 72χρονος είχε επίσης υποκείμενο νόσημα αλλά δεν ήταν σε ΜΕΘ.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 56 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στα 2.011.

Σημειώνεται ότι από τα περιστατικά που νοσηλεύονται, 77 αφορούν σε διασωληνωμένους ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 14 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.

Θετικό είναι το γεγονός ότι 15 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σχετικά με τους 92 θανάτους που έχουμε συνολικά στη χώρα, οι 26 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 73 έτη και το 89% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 35432 κλινικά δείγματα για την παρουσία του ιού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα