Κορονοϊός: Συναγερμός στη Μύκονο - 7 κρούσματα σε beach bar

Άποψη από το Alemagou στη Μύκονο

Σε καραντίνα όλες οι επαφές της εργαζόμενης στο Alemagou της Μυκόνου, η οποία βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Στα 7 έχουν ανέβει σύμφωνα με πληροφορίες τα θετικά κρούσματα κορονοϊού που ανιχνεύτηκαν ανάμεσα στους εργαζόμενους του beach bar Alemagou στην Μύκονο.

Μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος το βράδυ της Τρίτης, οι υπεύθυνους της επιχείρησης αποφάσισαν να «κατεβάσουν ρολά», παίρνοντας ταυτόχρονα την πρωτοβουλία να υποβάλλουν σε τεστ ανίχνευσης για τον κορονοϊό όλο το προσωπικό προκειμένου να περιορίσουν την διασπορά της νόσου.

Τα μοριακά τεστ έγιναν από γιατρούς ιδιωτικής κλινικής στη Μύκονο και τα δείγματα εστάλησαν στην Αθήνα. Ελέγχθηκαν 80 δείγματα και πλέον δεν εκκρεμούν άλλα αποτελέσματα.

Όλοι οι θετικοί είναι εργαζόμενοι, ασυμπτωματικοί. Επίσης θετικοί και αρνητικοί βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι τους.

Αναμένεται να επαναληφθούν τα τεστ κατά τις προσεχείς ημέρες ενώ το Alemagou με απόφαση της ιδιοκτησίας θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας, όπως έχει γνωστοποιηθεί μέσω των social media της επιχείρησης.

Σχετικά με το πρώτο κρούσμα, πρόκειται για υπάλληλο η οποία εργάζεται στα γραφεία του καταστήματος και είχε συμπτώματα της νόσου πριν από περίπου τρεις μέρες. Ενημέρωσε άμεσα τους υπεύθυνους της επιχείρησης, οι οποίοι της ζήτησαν να μεταβεί στο κέντρο Υγείας του νησιού,

Τα αποτελέσματα βγήκαν το βράδυ της Τρίτης και η νεαρή κοπέλα διεγνώσθη θετική στον ιό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κορονοϊός, Μύκονος
SHARE:

24Media Network