Κώστας Τσιάρας: “Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη”

Κώστας Τσιάρας: “Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι ανεξάρτητη”
Κώστας Τσιάρας Eurokinissi

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη του δικαστικού Σώματος, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα, και άλλων αξιωματούχων.

Με την προτροπή του υπουργού Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα, να αφεθεί ανεξάρτητη και ελεύθερη η ελληνική Δικαιοσύνη, ξεκίνησε η εκδήλωση για τον εορτασμό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη του δικαστικού Σώματος.

Ο Κώστας Τσιάρας κατά το σύντομο χαιρετισμό του, υποστήριξε ότι «μπορεί να υπάρχουν και υπάρχουν προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης, αλλά όλοι είμαστε συντελεστές σε αυτό που λέγεται Δικαιοσύνη και πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει. Να αφήσουμε την Δικαιοσύνης ανεξάρτητη και ελεύθερη». Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών παρευρέθηκαν και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, οι πρόεδροι όλων των ανωτάτων δικαστηρίων και οι πρόεδροι των Δικαστικών Ενώσεων.

Το λόγο έλαβε και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης, ο οποίος όμως και στο παρελθόν τόνισε πως θα πρέπει να καταργηθούν οι θεσμοί της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Οικονομικής Εισαγγελίας υπογραμμίζοντας ότι στην Δημοκρατία πρέπει να υπάρχει διάχυση και όχι συγκέντρωση των εξουσιών.

«Κάναμε βήματα μπροστά, αλλά κάναμε και βήματα πίσω και το πολιτικό σύστημα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του» υποστήριξε από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης, ενώ ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημ. Βερβεσός άσκησε Μεταξουργείο άλλων κριτική σε αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και σε αυτή που αναμένεται, αναφορικά το νόμο Κατρούγκαλου. Είπε χαρακτηριστικά: «δεν καταλογίζω καμία πρόθεση, αλλά είναι αυτονόητη ανάγκη, ιδίως σε αποφάσεις μείζονος σπουδαιότητας, να εξασφαλίζεται όχι μόνον η ταχεία εκδίκαση, αλλά και η ταχεία δημοσίευση της απόφασης, ώστε να αποτρέπεται η διαιώνιση της νομικής ανασφάλειας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα