Κοτζιάς κατά Καμμένου: "Εν δυνάμει υπεύθυνος εφόσον συμβεί οτιδήποτε κακό σε μένα και στην οικογένειά μου"

Οι δικηγόροι του Νίκου Κοτζιά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου όπου υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά κατά του Πάνου Καμμένου
Οι δικηγόροι του Νίκου Κοτζιά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου όπου υπέβαλαν μηνυτήρια αναφορά κατά του Πάνου Καμμένου EUROKINISSI

Μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ, και τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, κατηγορώντας τον ως υποκινητή των απειλών κι των εκβιασμών που δέχθηκε. Τί απαντά στα "ψεύδη των εκβιαστών".

Μηνυτήρια αναφορά κατά του Πάνου Καμμένου κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ, και τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Ο πρώην υπουργός βρέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου πριν λιγη ώρα, χαρακτηρίζοντας μέσω της αναφοράς του τον Πάνο Καμμένο ως «εν δυνάμει υπεύθυνο εφόσον συμβεί οτιδήποτε κακό σε μένα και στην οικογένειά μου, στη σωματική και πνευματική μας υγεία. Μια στοχοποίηση που για κάποιον ο οποίος γνωρίζει από διεθνείς σχέσεις μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε κάτι άλλο πίσω από αυτό το «ανεξήγητο μένος». Μάλιστα, αναφέρεται αναλυτικά στις απειλές και στην αποστολή σφαιρών που συνοδεύτηκαν από αίμα και χώμα όπου «θα θαβόταν η οικογένειά μου», ζητώντας από την ελληνική Δικαιοσύνη να τον προστατεύσει.

ADVERTISING

Οι κατηγορίες

Ο Νίκος Κοτζιάς, μεταξύ άλλων, επισημαίνει στη μήνυση ότι «όπως είναι λογικό, οι δυνάμεις της αδράνειας αντέδρασαν. Αντέδρασαν με πολλούς τρόπους, που επιτρέπονται και αποτελούν στοιχείο της ελευθερίας των Ελλήνων και της δημοκρατίας: εκδηλώσεις, πορείες, ομιλίες, προκηρύξεις, αυτοτελή κείμενα, αρθρογραφία και άλλες μορφές καθώς και τους πιο διαφορετικούς συνδυασμούς όλων των προαναφερθέντων. Δίπλα στα πιο πάνω και νόμιμα αναπτύχθηκαν άλλες μορφές αντιπαράθεσης με την κυβερνητική πολιτική που ξεφεύγουν από τα δημοκρατικά πλαίσια και τις αξίες της ελευθερίας». Μιλά για μεθοδευμένη στοχοποίηση σε βάρος του, ήδη από το 2018 με ανοικτούς εκβιασμούς κατά του ίδιου και της οικογένειάς του: Εκατοντάδες γράμματα, τηλεφωνικά μηνύματα, ηλεκτρονικά μηνύματα, αλλά και αποστολή σφαιρών που συνοδεύτηκαν από αίμα και χώμα όπου «θα θαβόταν η οικογένειά μου».

Και συνεχίζει, υπογραμμίζοντας ότι «υπήρξε και υπάρχει προσπάθεια να επιβληθεί με απειλές και εκβιασμούς μια διαφορετική εξωτερική πολιτική στη χώρα. Να αμαυρώσουν με την ψευδή εικόνα που διαδίδουν διάφορα μέσα, στα οποία πιθανόν να έχουν πρόσβαση οι παρανομούντες εκβιαστές, την εξωτερική πολιτική που είχε τα τελευταία χρόνια». Με τον τρόποι αυτό, οππως αναφέρει, εκτός από τον ίδιο θα δυσφημιζόταν, ο ίδιος αλλά και η πολιτική που εφήρμοσε με κορωνίδα τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Μάλιστα, αναφέρεται σε τρία ψευδή σημεία στα οποία «πάτησαν» όπως λεει, οι εκβιαστές του, προκειμένου να τον αναγκάσουν να σιωπήσει. Ειδικότερα, διέδωσαν πως:

- έλαβε και διακίνησε 50 εκατομμύρια ευρώ από τον Σόρος, με υον οποίο ωστόσο φεν έχει καμία σχεση.

- έκλεψε από τα απόρρητα κονδύλια, ποσο που έφτανε ακόμα και στα 80 εκατομμύρια ευρώ. Κατά το Νίκο Κοτζιά, δεν υπάρχουν τέτοια ποσά, αλλά ακόμη και να υπήρχαν δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στο Υπουργείο Εξωτερικών, αφού όλα ελέγχονται από τριμελή υπηρεσιακή επιτροπή, που προτείνει, διανέμει και αποφασίζει το Προεδρείο της Βουλής, με την έγκριση του οποίου μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εκταμίευση από την κάθε φορά αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου.

- έδωσε σε εταιρεία πάροχο/βίζας με τρόπο παράνομο και για εκείνον κερδοφόρο τον διαγωνισμό για τον πάροχο βιζών. Ο πρώην υπουργός εξηγεί στην αναφορά του ότι η θέση αυτή στηρίζεται σε ενστάσεις τρίτων εταιρειών που δεν κέρδισαν τον διαγωνισμό, ιδιαίτερα εκείνης που έπαψε να έχει το δικαίωμα του παρόχου. «Πρόκειται για τη συνηθισμένη τακτική βρώμικων χεριών που ρίχνουν λάσπη στον ανεμιστήρα» υπογραμμίζει.

Συγκεκριμένα, η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, με μία σειρά από κατηγορίες, θεωρώντας πως είναι ο φυσικός και ηθικός αυτουργός για τα αδικήματα της εξύβρισης, της συκοφαντικής δυσφήμισης, της απειλής, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας σε απειλή, της διασποράς ψευδών ειδήσεων και κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης. Παράλληλα, συσχετίζει παλαιότερες μηνυτήριες αναφορές του ενώ δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής με επιφύλαξη για χρηματική ικανοποίηση λόγω της ηθικής βλάβης, που υπέστη από τις παραπάνω πράξεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νίκος Κοτζιάς, Καμμένος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μήνυση Κοτζιά κατά Καμμένου - Κατατίθεται το μεσημέρι

SHARE:

24Media Network