Κουκάκι-Δικηγόρος οικογένειας: “Συνελήφθησαν στο σπίτι τους – Εμφανή σημάδια κακοποίησης ο πατέρας”

Κουκάκι-Δικηγόρος οικογένειας: “Συνελήφθησαν στο σπίτι τους – Εμφανή σημάδια κακοποίησης ο πατέρας”
Άρειος Πάγος Eurokinissi

Δηλώσεις έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων έκανε πριν από λίγο ο δικηγόρος της οικογένειας Ινδαρέ που συνελήφθη χθες το πρωί, μέσα στο σπίτι της στο Κουκάκι.

Ο Θεόδωρος Μαντάς, δικηγόρος της οικογένειας, εξερχόμενος από τον εισαγγελέα, δήλωσε:

“Σήμερα προσηχθησαν στον εισαγγελέα πρωτοδικών οι συλληφθέντες στην κατοικία τους στην οδό Ματρόζου.

Ο πατέρας και τα δύο παιδιά. Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος. Περιγράφει η ποινική δίωξη τα αδικήματα που τους αποδίδονται και συνδέονται με την κατάληψη του ομορρου κτιρίου. Δεν υπάρχει καμία σχέση και καμιά συμμετοχή στην κατάληψη του κτιρίου της οδού Ματρόζου. Η επιχείρηση και η σύλληψη των παιδιών και του πατέρα έγινε εντός της οικίας τους, χθες το πρωί και αφού προηγουμένως είχαν αρνηθεί να επιτρέψουν στους αστυνομικούς να μπουν στο σπίτι τους χωρίς εισαγγελική παραγγελία. Κατά τη γνώμη μας, η άρνησή τους αυτή, δημιούργησε το έναυσμα ώστε να δημιουργηθεί αντιπαράθεση σφοδρή, να συλληφθούν και να βρεθούν με μια δικογραφία στην πλατη. Καμία κατηγορία δεν μπορεί να ευσταθήσει αποδεικτικά.

Αν και η αστυνομική επιχείρηση αφορούσε την κατάληψη, δεν συνελήφθη κάνεις απολύτως, δεν σχηματίστηκε καμία δικογραφία σε βάρος ατόμων που βρίσκονταν στην κατάληψη. Οι μόνοι συλληφθέντες είναι ο πατέρας και τα δύο παιδιά από το διπλανό σπίτι.

Θα προσκομίσω τα στοιχεία, καθώς δεν υπήρχε εισαγγελέας όταν η Αστυνομία ζητούσε φορτικά την είσοδο στο σπίτι της οικογένειας.

Ιδιαίτερο πρόβλημα υπάρχει στην κατάσταση της υγείας τους πατέρα. Όπως γνωρίζετε χθες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Ο πατέρας φέρει εμφανή σημάδια κακοποίησης και βεβαίως θα προσφύγουμε σε όποια έννομη προστασία εφόσον διαπιστωσουμε ότι υπήρχε αστυνομική αυθαιρεσία”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα