Κοζάνη-Επίθεση με τσεκούρι: Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας υπάλληλος – Αναζητούνται τα κίνητρα του 45χρονου

Κοζάνη-Επίθεση με τσεκούρι: Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας υπάλληλος – Αναζητούνται τα κίνητρα του 45χρονου
ΔΟΥ Κοζάνης Eurokinissi

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 56χρονος υπάλληλος που υπέστη και τον πιο σοβαρό τραυματισμό από την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης. Δεν έχει αποκαλύψει τους λόγους της πράξεώς του ο δράστης. Στάση εργασίας σήμερα από τις εφορίες όλης της χώρας.

Συγκλονίζουν οι αναφορές και οι μαρτυρίες από την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης από έναν 45χρονο που κρατείται από τις αρχές, χωρίς ακόμη να έχει κάνει γνωστά τα κίνητρά του, την ώρα όπου οι τρεις υπάλληλοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης. Από αυτούς, σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ένας 56χρονος, ο οποίος φέρει και τα πιο σοβαρά τραύματα, καθώς υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, δίνοντας μάχη για τη ζωή του, με τους γιατρούς να προσπαθούν να κρατήσουν σταθερή την κατάστασή του. Από τους άλλους δύο τραυματίες, μία 66χρονη έχει υποστεί καταστροφή του δεξιού οφθαλμού και θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο, ενώ ελαφρύτερα τραυματισμένη είναι μία 47χρονη, η οποία φέρει θλαστικά κατάγματα και νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Μέχρι στιγμής, ο 45χρονος δεν έχει συνεργαστεί με τις αρχές, ούτε και έχει αποκαλύψει τα αίτια και τα κίνητρα της επίθεσης που πραγματοποίησε στη ΔΟΥ Κοζάνης, ωστόσο η περίπτωσή του είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία, ξανά σε περιπτώσεις συναλλαγών. Μάλιστα, ο δράστης φέρεται να μην είχε καν φορολογικές εκκρεμότητες με τη ΔΟΥ Κοζάνης και το ΑΦΜ του να ανήκει στη ΔΟΥ Αττικής, πράγμα που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τους λόγους για τους οποίους προέβη σε αυτή την πράξη. Σύμφωνα με υπάλληλο της ΔΟΥ πάντως, που μίλησε στο Kozanimedia, ο δράστης πήγαινε συχνά τις τελευταίες ημέρες 
στο κτίριο χωρίς λόγο, έχοντας συνομιλίες με εργαζομένους τους οποίους και ενοχλούσε. Για τον λόγο αυτό, εξετάζεται και η περίπτωση να έδρασε έχοντας σχεδιάσει την επίθεση.

Στάση εργασίας σήμερα

Παράλληλα, Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί ως τη λήξη της βάρδιας έχει εξαγγείλει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, ως ένδειξη συμπαράστασης στους εφοριακούς στην Κοζάνη που δέχθηκαν χθες δολοφονική επίθεση με τσεκούρι. Μάλιστα, οι εφορίες σε όλη τη χώρα, εκτός από τη στάση εργασίας αναμένεται να επιδιώξουν και ραντεβού με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, για να του ζητήσουν εκ νέου να μην εργάζονται απροστάτευτοι. 

Το χρονικό της επίθεσης

Ο δράστης, γύρω στις 13.15 της περασμένης Πέμπτης, κρατώντας μία πλαστική σακούλα, μπήκε στο κτήριο, δίνοντας κανονικά το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου, του έγινε η τυπική θερμομέτρηση και κατόπιν ανέβηκε στο 2ο όροφο, όπου βγάζοντας από τη σακούλα ένα μικρό τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους. Πρώτη δέχθηκε τα χτυπήματα μία γυναίκα υπάλληλος, και κατόπιν επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της, που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, έναν άνδρα και μία γυναίκα. Μία τέταρτη υπάλληλος στην προσπάθεια της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι. Ο δράστης αφοπλίστηκε από τον προϊστάμενο του τμήματος και έναν άλλον άνδρα και ακινητοποιήθηκε. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα