Κρήτη: Έρχεται ο "γητευτής" των κροκοδείλων για τον Σήφη

Κρήτη: Έρχεται ο "γητευτής" των κροκοδείλων για τον Σήφη

Έτοιμος να έρθει στην Κρήτη και να πιάσει τον "Σήφη" τον κροκόδειλο του φράγματος των Ποταμών, δηλώνει ο παγκοσμίου φήμης, γνωστός για την μελέτη των κροκοδείλων, Olivier Behra

O «γητευτής» των κροκοδείλων, ο πασίγνωστος ανά τον κόσμο Olivier Behra εξέφρασε  την επιθυμία να βρεθεί στην Κρήτη προκειμένου να αναλάβει να πιάσει τον «Σήφη», τον κροκόδειλο του Ρεθύμνου.

Ο Μαροκινός ακτιβιστής, ο οποίος έχει αφιερώσει την ζωή του στην καταγραφή και στην μελέτη των κροκοδείλων, συνομίλησε με τον Διευθυντή του Οργανισμού Ανάπτυξης και Διαχείρισης του φράγματος Ποταμών, Βαγγέλη Μαμαγκάκη, ζητώντας να συμμετάσχει στην επιχείρηση για την «σύλληψη» του ερπετού. Ζητά μόνο να του εξασφαλίσουν τα εισιτήρια και όλα τα υπόλοιπα είναι δική του δουλειά.

"Σπεσιαλίστας"

Ο Μπερά  θεωρείται «σπεσιαλίστας» στο είδος του, γι’ αυτό είναι και τόσο διάσημος παγκοσμίως. Είναι γνωστή η  αγάπη του για το περιβάλλον, τα οικοσυστήματα και το πάθος του για την διάσωση ζώων που κινδυνεύουν.

Η πρόταση  που έγινε με αποκλειστικά δική του πρωτοβουλία-ενημερώθηκε για τον Σήφη διαδικτυακά-είναι υπό εξέταση.

Αν τις επόμενες ημέρες ο Σήφης δεν «τσιμπήσει» στα δολώματα που έχουν τοποθετηθεί στα κλουβιά-παγίδες, τότε είναι πιθανόν να έρθει ο «εξπέρ» Μπερά.

Πάντως, για την ώρα ο «Σήφης» αποδεικνύεται εξαιρετικά έξυπνος, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές και τις παγίδες.

Αν και το Σάββατο βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από μία παγίδα με δόλωμα ένα κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, την τελευταία στιγμή την έκανε «γυριστή».

πηγή: cretalive.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Γνωστού πατρός τελικά ο Σήφης ο κροκόδειλος;

SHARE:

24Media Network