Κρήτη: Μεγάλη συγκέντρωση στην Ιεράπετρα για την υποβάθμιση του νοσοκομείου

Κρήτη: Μεγάλη συγκέντρωση στην Ιεράπετρα για την υποβάθμιση του νοσοκομείου
Συγκέντρωση στην Ιεράπετρα για το νοσοκομείο hxonews.gr

Πλήθος κόσμου στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα για την έλλειψη ιατρικού και λοιπού προσωπικού στο νοσοκομείο της πόλης.

Λύσεις εδώ και τώρα για το νοσοκομείο Ιεράπετρας που συνεχώς υποβαθμίζεται από την έλλειψη ιατρικού και λοιπού προσωπικού ζήτησαν πολίτες, που συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης (02/02) στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Εκκλησία, Δημοτική αρχή, δημοτικές παρατάξεις, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, μαθητική κοινότητα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων έδωσαν το παρών, όπως αναφέρει το hxonews.gr.

Οι υπηρεσίες του δήμου ήταν κλειστές όπως επίσης τα εμπορικά καταστήματα, τα καταστήματα εστίασης και τα δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων.

cretapost

Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας εξυπηρετεί πάνω από 40.000 πολίτες. Τα τελευταία τρία χρόνια συντελείται με μεθοδικό τρόπο η υποβάθμισή του, με αποτέλεσμα – όπως αναφέρει το neakriti.gr, μέσα σε λίγους μήνες να φύγουν 18 γιατροί και οι κλινικές να μην μπορούν να εφημερεύσουν πάνω από 7 μέρες τον μήνα.

ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Ανακοινώσεις κατά της υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας και στην συρρίκνωση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, εξέδωσαν οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με αφορμή και το μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το πρωΐ.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας τονίζει ότι το Νοσοκομείο Ιεράπετρας είναι το μοναδικό που καλύπτει όλη την Νοτιοανατολική Κρήτη και δεν νοείται να μην παρέχει την απαραίτητη δευτεροβάθμια δημόσια και δωρεάν φροντίδα στους κατοίκους της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας εκφράζει την αντίθεσή του στα σχέδια της κυβέρνησης που, όπως τονίζεται, «ως στόχο έχουν να μετατρέψουν το Νοσοκομείο μας σε ένα Κέντρο Υγείας, χωρίς την απαραίτητη στελέχωση σε ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό».

«Υπερασπιζόμαστε και συμμετέχουμε στις κοινοποιήσεις της Επιτροπής Στήριξης Φορέων για το Νοσοκομείο μας και καλούμε τα μέλη μας αλλά και ολόκληρη την κοινωνία», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας και καταλήγει: «Να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθούν τα σχέδια τους. Ενωμένη όλη η κοινωνία θα τα καταφέρει. Ζητάμε τα αυτονόητα τα οποία γνωρίζουν αλλά δεν θέλουν να τα υλοποιήσουν, γιατί έχουν άλλα σχέδια. Δεν θα τα καταφέρουν».

Από την πλευρά του το ΜέΡΑ25 Κρήτης τονίζει ότι «για ακόμα μία φορά οι πολίτες της Ιεράπετρας έδειξαν πως δεν πρόκειται να χαριστούν σε κανέναν» και πως το νοσοκομείο της πόλης και το αγαθό της δημόσιας υγείας και της αξιοπρεπούς περίθαλψης, «είναι αδιαπραγμάτευτο».

Οι οργανώσεις βάσης του ΜέΡΑ25 χαιρετίζουν το μεγαλειώδες συλλαλητήριο και στέκονται δίπλα στους χιλιάδες πολίτες που διεκδικούν το αυτονόητο για αυτούς και τα παιδιά τους, αναφέροντας: «Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, τα σχέδια για την υποβάθμιση και εν τέλει για το κλείσιμο του νοσοκομείου δεν έφυγαν ποτέ από τις επιδιώξεις των μνημονιακών κυβερνήσεων. Η χρόνια υποστελέχωση, η σχεδιασμένη απομάκρυνση γιατρών και νοσηλευτών, η διοικητική εξάρτηση και η έλλειψη αυτονομίας σε όλα τα επίπεδα είναι τα πρώτα βήματα αυτής της πορείας με κατάληξη τη μετατροπή του νοσοκομείου σε Κέντρο Υγείας».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Και φυσικά η “Μητσοτάκης Α.Ε.”, ο υπουργός Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα έχουν ήδη διακηρύξει πως θα υπηρετήσουν πιστά αυτή την πολιτική. Δεν θα τους αφήσουμε. Ο λαός της Ιεράπετρας  έδειξε σήμερα τον δρόμο».

Τέλος ανακοίνωση εξέδωσε και η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ιεράπετρας, σημειώνοντας ότι «αντί η κυβέρνηση να ενισχύσει το Ε.Σ.Υ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας , το αποδιαρθρώνει πλήρως κάνοντας ένα δημόσιο αγαθό αντικείμενο της ιδιωτικής αγοράς».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η κυβέρνηση δείχνει ξεκάθαρα με κάθε ευκαιρία ότι προτεραιότητα της είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων, μικρών και μεγάλων , ακόμη και εις βάρος της ευημερίας των πολιτών».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version