“Κύκλωμα χρυσού”: Ελεύθεροι και οι οκτώ προφυλακισμένοι

“Κύκλωμα χρυσού”: Ελεύθεροι και οι οκτώ προφυλακισμένοι
Στις φυλακές Ναυπλίου οδηγήθηκε ο ενεχυροδανειστής Ριχάρδος Μυλωνάς Eurokinissi

Με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφυλακίζεται και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος.

Ελεύθεροι είναι πλέον οι οκτώ κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ο γνωστός ενεχυροδανειστής Ριχάρδος, που είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι για το αποκαλούμενο «κύκλωμα χρυσού».

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας, και οι οκτώ κατηγορούμενοι θα πρέπει να αποφυλακιστούν άμεσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι αύριο.

Το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε ο ενεχυροδανειστής και  ο φερόμενος ως υπαρχηγός του κυκλώματος, τουρκικής υπηκοότητας, να καταβάλουν ο καθένας εγγυοδοσία ύψους 200.000 ευρώ. Παράλληλα, τους επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Για τους υπόλοιπους έξι κατηγορούμενους ορίστηκαν περιοριστικοί όροι, χωρίς εγγύηση.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας στην πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο, ζήτησε την αποφυλάκιση τους. Υποστήριξε πως δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα της λαθρεμπορίας, που είναι και η βασική πράξη. Δηλαδή πάνω σε αυτή στηρίχθηκαν και τα υπόλοιπα αδικήματα που έχουν αποδοθεί στους εμπλεκόμενους, αυτά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της εγκληματικής οργάνωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα