Κύκλωμα χρυσού: Προφυλακίστηκαν τέσσερις, 12 ελεύθεροι με όρους

Κύκλωμα χρυσού: Προφυλακίστηκαν τέσσερις, 12 ελεύθεροι με όρους
Ο ιδιοκτήτης των ενεχυροδανειστηρίων Ριχάρδος, καθώς οδηγείται στον ανακριτή Eurokinissi

Ενώπιον της ανακρίτριας βρίσκονται προκειμένου να απολογηθούν σήμερα 18 κατηγορούμενοι στην υπόθεση. Χθες από τους συνολικά 16 στη φυλακή οδηγήθηκαν τέσσερις εμπλεκόμενοι.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν τέσσερις κατηγορούμενοι του κυκλώματος λαθρεμπορίου χρυσού, μετά τις απολογίες τους. Σήμερα ακόμη 18 άτομα οδηγούνται ενώπιον της ανακρίτριας.

Δεκαέξι άτομα οδηγήθηκαν χθες ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, εκ των οποίων οι τέσσερις οδηγήθηκαν στη φυλακή και οι υπόλοιποι 12 αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακρίτριας.

Στους τέσσερις συλληφθέντες που προφυλακίστηκαν, προλαμβάνεται ο Τούρκος υπήκοος και φερόμενος συνδιευθυντής της οργάνωσης. Στην απολογία του αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση και υποστήριξε κατά πληροφορίες ότι οι ενέργειές του ήταν αποτέλεσμα εντολών του γνωστού ενεχυροδανειστή. Άλλωστε ο τελευταίος ήταν και ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων Ριχάρδος, στα οποίο ο προφυλακισμένος κατηγορούμενος εμφανίζεται ως νόμιμος υπάλληλος. Συγκεκριμένα, ανεφερε πως εργαζόταν στο κεντρικό κατάστημα, στην Πατησίων, ασφαλισμένος στο ΙΚΑ στο κομμάτι της εκτίμησης ρολογιών.

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι κατηγορούνται για το ρόλο του γυρολόγου, του συνοδού χρυσού ατην Τουρκίας, ενώ ο τρίτος φέρεται ως υπαρχηγός του κυκλώματος. Ο τελευταίος ειναι και ξαδερφος του πρώτου, ιδιοκτήτη της αλυσίδας Ριχάρδος, και σύμφωνα με πληροφορίες, κατά πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως βρίσκεται δύο χρόνια στην Ελλάδα και ήταν νόμιμος υπάλληλος καταστηματος της αλυσιδας.

Σήμερα ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης αναμένεται να απολογηθούν ακόμη 18 άτομα, τα οποία ήδη έχουν μεταχθεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Οι απολογίες αναμένεται να ειναι πολύωρες, ενώ και αύριο έχει προγραμματιστεί να προσέλθουν και άλλοι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και ο γνωστός ενεχυροδανειστής, Ριχάρδος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα