Κύκλωμα πιστοποιητικών: Πίσω στη φυλακή ο Δημήτρης Ναστούλης

Ο Δημήτρης Ναστούλης
Ο Δημήτρης Ναστούλης EUROKINISSI

Ανακλήθηκε η υφ’ όρων απόλυση του Δημ. Ναστούλη μετά την άσκηση ποινικών διώξεων. Τι απαντά η συνήγορός του.

Πίσω στη φυλακή γυρνά ο Δημήτρης Ναστούλης, ύστερα από την άσκηση ποινικής δίωξης κι σε βάρος του για το αποκαλούμενο «κύκλωμα πιστοποιητικών». Το Συμβούλιο Εφετών της Λαμίας ανακάλεσε την υφ’ όρων απόλυσή του, η οποία είχε βασιστεί σε ιατρικά πιστοποιητικά για αναπηρία, τα οποία ωστόσο κρίθηκαν ύποπτα ως πλαστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γνωστός ισοβίτης που από τον Ιανουάριο του 2018 είχε αποφυλακιστεί και βρισκόταν σε κατ’οίκον περιορισμό, συνελήφθη και οδηγήθηκε πίσω στη φυλακή. Νωρίτερα, η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς είχε διαβιβάσει στις εισαγγελικές αρχές της Λαμίας την απόφαση για άσκηση διώξεων, κοινοποιώντας τη φερόμενη συμμετοχή του Δημ. Ναστούλη.

Αποτέλεσμα ήταν η έκδοση σχετικού βουλεύματος από το συμβούλιο Εφετών, το οποίο ανακάλεσε την αποφυλάκιση επικαλούμενο τη νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε το περασμένο φθινόπωρο, βάσει της οποίας ακόμα αν έχει παρέλθει η προθεσμία για την ανάκληση ενός βουλεύματος, αυτό μπορεί να γίνει εάν έχουν προκύψει νέα στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Δημ. Ναστούλη, του Αρ. Φλώρου αλλά και ακόμη 15 ατόμων έχουν ασκηθεί διώξεις κατά περίσταση για 11 αδικήματα, μεταξύ των οποίων εγκληματική οργάνωση και δωροδοκία-δωροληψία. Οι δύο πρώτοι φέρονται να δωροδόκησαν γιατρούς και υπαλληλους προκειμένου να τους εκδοθούν πιστοποιητικά για να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσοστό αναπηρία και να επιτύχουν την έξοδό τους από τη φυλακή.

Πλευρά Ναστούλη: "Το πρόβλημα υγείας είναι υπαρκτό και αποδεδειγμένο"

Για υπαρκτό πρόβλημα υγείας μιλά η συνήγορος του Δ. Ναστούλη, Βάσω Πανταζή, η οποία προαναγγέλλει προσφυγή κατά του βουλεύματος.

Σε δήλωσή της υποστηρίζει: «Χθες το βράδυ πληροφορηθήκαμε την ανάκληση του βουλεύματος που ανακάλεσε την αποφυλάκιση του εντολέα μου. Η ανάκληση οφείλεται σε νομοθετική παρέμβαση που έγινε πρόσφατα ακριβώς, πιστεύουμε, για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο εντολέας μου δεν ήταν ποτέ ελεύθερος. Αντιθέτως βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό εκτίοντας με αυτό τον τρόπο το υπόλοιπο της ποινής του χωρίς όλο αυτό το διάστημα να έχει απασχολήσει ποτέ τις αρχές και το γεγονός ότι έχει αποκτήσει μια όμορφη οικογένεια καθιστά μονόδρομο να βρούμε μία νομική λύση. Το πρόβλημα υγείας είναι υπαρκτό και αποδεδειγμένο. Θα ζητήσουμε με νέα στοιχεία, με ιατρική πραγματογνωμοσύνη, την ανάκληση αυτού του βουλεύματος».

SHARE:

24Media Network