Ο "αγαθός γίγαντας", σήμα κατατεθέν της Λαμίας δεν είναι πια μαζί μας

Ο "αγαθός γίγαντας", σήμα κατατεθέν της Λαμίας δεν είναι πια μαζί μας
LAMIAREPORT

Ο τετράποδος φίλων πολλών κατοίκων της Λαμίας, που κατάφερε να ζήσει δέκα χρόνια "αλήτικα" στους δρόμους της πόλης, έφυγε από τη ζωή.

Ένα από τα πιο συμπαθή τετράποδα «σήμα κατατεθέν» της πλατείας Ελευθερίας και γενικότερα του πολυσύχναστου κέντρου της Λαμίας, δεν είναι πια μαζί μας.

Όπως αναφέρει το Lamiareport, ο «Μπρούνο» ή «Τζώνυ» ή «Αγαθός γίγαντας», «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι μετά από επιπλοκές στην υγεία του την 1η Ιουλίου.

Ο καλοκάγαθος μεγαλόσωμος σκύλος της πλατείας Ελευθερίας και του πεζόδρομου της «Καλύβας - Μπακογιάννη», είχε πολλά ονόματα, καθώς οι φίλοι του και "νονοί", ήταν επίσης πάρα πολλοί. Όλοι τον αγαπούσαν και όλοι τον πρόσεχαν για αυτό κατόρθωσε να ζήσει τα 10 από τα 11,5 χρόνια της ζωής του, «αλήτικα» στους κεντρικούς δρόμους της Φθιωτικής πρωτεύουσας.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να έχει επισκεφθεί τη Λαμία και να μην τον είχε γνωρίσει. Και μετά ίσως την αρχική τρομάρα από τη θηριώδη εμφάνισή του, να μην είχε ανακαλύψει το πόσο άκακος και γλυκός ήταν. Κανέναν δεν πείραζε, αντιθέτως τρόμαζε εύκολα στους δυνατούς και απότομους θορύβους, για αυτό σε διάφορες τοπικές εκδηλώσεις με βαρελότα και πυροτεχνήματα, τρύπωνε μέσα στις καφετέριες και κάτω από τα τραπέζια.

Στην ησυχία όμως ήταν «καπετάνιος» - αρχηγός και στην περιοχή του ήταν όλα τα τετράποδα «τύπος και υπογραμμός».

Το τελευταίο διάστημα μια μόλυνση στο μάτι του, ανάγκασε τους ανθρώπους που τον είχαν σαν δικό τους, μετά από θεραπευτική αγωγή, να τον πάνε στο Δημοτικό Κυνοκομείο όπου του έγινε επιτυχημένη επέμβαση.

Όμως η υγεία του αποδείχτηκε στην συνέχεια ότι κινδύνευε από άλλες εσωτερικές αλλοιώσεις που είχαν πειράξει ήδη τα νεφρά και τον πνεύμονα, από τα οποία δεν μπόρεσε να επανέρθει λόγω ηλικίας και μεγάλου σωματικού βάρους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ζώα, Λαμία
SHARE: