Λαμία: Στη φυλακή ο 58χρονος που βίαζε την ανήλικη κόρη του με αναπηρία

Λαμία: Στη φυλακή ο 58χρονος που βίαζε την ανήλικη κόρη του με αναπηρία
Φωτό αρχείου. shutterstock

Επι τρία χρόνια ασελγούσε σε βάρος της ανήλικης και με βαριά νοητική υστέρηση κόρης του. Ομόφωνα ένοχος από το δικαστήριο.

Το δρόμο της φυλακής πήρε ο 58χρονος από χωριό της Ευρυτανίας, που κατηγορείται ότι επί τρία χρόνια ασελγούσε σε βάρος της ανήλικης και με βαριά νοητική υστέρηση κόρης του, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας, τον έκρινε ομόφωνα ένοχο.

Ο 58χρονος κατηγορούνταν για τις κακουργηματικές πράξεις της κατάχρησης ανικάνου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, αποπλάνηση ανηλίκου και της γενετήσιας πράξης μεταξύ συγγενών κατ΄ εξακολούθηση.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτό κατά πλειοψηφία (4-3 μειοψηφούντος και του Προέδρου κ. Βασιλόπουλου), το αίτημα της συνηγόρου υπεράσπισης του 58χρονου, που διορίστηκε αυτεπαγγέλτως, να του αναγνωριστεί ο πρότερος σύννομος βίος, φθάνοντας στη συνέχεια σε ομόφωνη απόφαση για το μέγεθος της ποινής που είναι οκτώ χρόνια κάθειρξης. Η έφεση του όμως να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, πρόταση που πέρασε με 6-1 ψήφους (μειοψήφησε μία ένορκος). Ως προς το κομμάτι αυτό μάλιστα ο 58χρονος θα προσφύγει αρμοδίως σύμφωνα με την συνήγορο του.

Αυτό σημαίνει ότι ο 58χρονος θα οδηγηθεί στη φυλακή για όσα περιγράφονται στις σελίδες της δικογραφίας ότι συνέβησαν μεταξύ του Ιουνίου του 2012 και το καλοκαιριού του 2015.

Όπως γράφει το Lamiareport, φέρεται να υποχρέωνε το κοριτσάκι του, να παρακολουθεί μαζί του ερωτικές ταινίες και να τον αποκαλεί «μωρό μου». Στη συνέχεια το έβαζε να του κάνει στριπτίζ πριν προβεί στις αρρωστημένες πράξεις του, «προσβάλλοντας κατ’ εξακολούθηση το προστατευόμενο αγαθό της αγνότητας της παιδικής ηλικίας, της γενετήσιας ελευθερίας και της οικογενειακής τάξης».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα