Λάρισα: Εισαγγελική έρευνα για το κρούσμα σύφιλης στο νοσοκομείο

Διάδρομος νοσοκομείου. Φωτο αρχείου.
Διάδρομος νοσοκομείου. Φωτο αρχείου. SHUTTERSTOCK

Παρέμβαση εισαγγελέα για το κρούσμα σύφιλης που παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας. Ερευνάται αν έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι κατα την εισαγωγή της εγκύου που ήταν φορέας της νόσου.

Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσε η δημοσιοποίηση του περιστατικού που αφορά σε τοκετό, από μητέρα με σύφιλη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας κ. Απόστολος Τζαμαλής αποφάσισε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ζήτημα.

Η έρευνα διεξάγεται με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας Larissanet.gr και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει ως σκοπό να εντοπίσει εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για αμέλεια ελέγχου της κατάστασης υγείας της εγκυμονούσας με αποτέλεσμα να εκτεθεί σε κίνδυνο το προσωπικό.

ADVERTISING

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το περιστατικό σημειώθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, όταν κατά την εισαγωγή της μητέρας στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου από το Γενικό, δεν έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η γυναίκα είναι φορέας νοσημάτων.

Μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού ο διοικητής της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης «Από την στιγμή που πληροφορηθήκαμε μέσω δημοσιεύματος στον ηλεκτρονικό τύπο, για ύπαρξη περιστατικού σχετικά με ενδεχόμενη έκθεση σε σύφιλη ιατρών και νοσηλευτών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, εδόθη άμεσα εντολή από τον Διοικητή της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προς τον Διοικητή του Π.Γ.Ν. Λάρισας να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των διαλαμβανόμενων στο δημοσίευμα και να ενημερωθεί άμεσα η Y.ΠΕ. για να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Πάντως σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Υγείας που επικαλείται η Εφημερίδα των Συντακτών τα αποτελέσματα των εξετάσεων γιατρών και νοσηλευτών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, είναι αρνητικά στη σύφιλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
SHARE:

24Media Network