Λάρισα: Εργαζόμενοι απολύθηκαν, γιατί δεν επέστρεψαν το δώρο Χριστουγέννων

Ανάληψη μετρητών.
Ανάληψη μετρητών. MOTIONTEAM

Ένα ακόμη απαράδεκτο περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στη Λάρισα

Στην Επιθεώρηση Εργασίας προσέφυγαν πρώην εργαζόμενοι γνωστής επιχείρησης εστίασης της Λάρισας, οι οποίοι καταγγέλουν ότι απολύθηκαν επειδή αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

Όπως έχει αναφερθεί σε πλήθος δημοσιευμάτων, η επιστροφή του δώρου έχει καταστεί πάγια τακτική επιχειρήσεων. Ο εργοδότης καταβάλει κανονικά το δώρο των Χριστουγέννων ως υποχρεούται από τον νόμο και στη συνέχεια, είτε ζητά από τους εργαζόμενους να το επιστρέψουν είτε το ποσό αυτό συμψηφίζεται με μισθούς των τελευταίων.

ADVERTISING

Στην συγκεκριμένη επιχείρηση της θεσσαλικής πρωτεύουσας, πέντε εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους φοιτητές εργαζόμενοι με ημιαπασχόληση, αποφάσισαν να μην επιστρέψουν το δώρο, παρά τις απειλές της εργοδοσίας πως μία τέτοια πράξη συνεπάγεται καταγγελία της σύμβασης.

Ο εργοδότης προχώρησε στην απόλυση δύο εκ των εργαζομένων πριν την λήξη του προηγούμενου έτους ενώ, όπως αναφέρει το onlarissa, επίκειται μία ακόμη απόλυση.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο πραγματικός λόγος της απόλυσης δεν αναφέρεται-προφανώς- στην καταγγελία της σύμβασης, ενώ ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι συνάδελφοι τους, που δεν αρνήθηκαν την επιστροφή ολόκληρου ή μέρους του δώρου τους, συνεχίζουν να εργάζονται.

Πηγή: onlarissa

SHARE:

24Media Network