Λαύριο: Σε εξέλιξη φωτιά στο Άνω Θορικό – Προληπτική απομάκρυνση κατοίκων

Λαύριο: Σε εξέλιξη φωτιά στο Άνω Θορικό – Προληπτική απομάκρυνση κατοίκων
Πυροσβεστική (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση και ξηρά χόρτα ανάμεσα σε σπίτια στο Άνω Θορικό Λαυρίου-Δόθηκε εντολή προληπτικής απομάκρυνσης των κατοίκων-Υπό μερικό έλεγχο στο Μενίδι, καλύτερη εικόνα στην Νικόπολη και σε ύφεση τα μέτωπα σε Κεφαλονιά και Λουτράκι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση και ξηρά χόρτα ανάμεσα σε σπίτια, επί της Λεωφόρου Θορικού στη Λαυρεωτική και συγκεκριμένα στο Άνω Θορικό Λαυρίου.

Η φωτιά είναι εντός του οικιστικού ιστού από την πλευρά της παραλίας και στα 500 μέτρα από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Λαύριο, ωστόσο η θάλασσα είναι δίπλα και ο ανεφοδιασμός του ελικοπτέρου άμεσος.

Προληπτικά δόθηκε εντολή από την Πυροσβεστική να εκκενωθούν οι κατοικίες και να μετακινηθούν σε ασφαλέστερο σημείο οι κάτοικοι, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη ανάμεσα στα σπίτια και με τους ανέμους που πνέουν να είναι αρκετά δυνατοί.

Μαζί με τις ενισχύσεις που έχουν σπεύσει στο σημείο, συνολικά πλέον επιχειρούν 47 πυροσβέστες με 19 οχήματα και ένα ελικόπτερο. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα από το ΜΕΤΠΕ και 7 πυροσβέστες ως πεζοπόρο τμήμα.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Μενίδι, καλύτερη εικόνα στην Νικόπολη και σε ύφεση σε Κεφαλονιά και Λουτράκι

Στην Πάρνηθα η φωτιά ξέσπασε περίπου μισή ώρα μετά τις 7 το πρωί, στη συμβολή των οδών Αριστοκλέους και Λεωφ. Καραμανλή στις Αχαρνές, πλέον είναι υπό μερικό έλεγχο και έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στο σημείο.

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη να αναχαιτίσουν την πορεία της φωτιάς που έφτασε μέχρι την μάντρα του υποσταθμού της ΔΕΗ, το πύρινο μέτωπο πέρασε ξυστά από κατοικίες και επεκτάθηκε στον προαύλιο χώρο επιχείρησης ξυλείας.

Σε ύφεση είναι επίσης η φωτιά που ξέσπασε στην Κεφαλονιά. Η πυρκαγιά ξεκίνησε με ταυτόχρονες τέσσερις εστίες σε Λουρδάτα, Βλαχάτα και προς Τραπεζάκι και αυτό από μόνο του εγείρει ερωτήματα που θα κληθεί να απαντήσει το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής, ενώ αυτή η κατάσταση προκάλεσε και μεγάλη διασπορά δυνάμεων, αφού η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα εξαιτίας των ανέμων και πέρασε στον οικιστικό ιστό στους δύο οικισμούς των Λουρδάτων και των Βλαχάτων.

Οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυλές σπιτιών, άρα είναι πιθανό να έχουν σημειωθεί κάποιες εξωτερικές ζημιές. Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να προστατέψουν ζωές και περιουσίες. Στην περιοχή χρειάστηκε να γίνει εκκένωση από κατοίκους και τουρίστες και έγινε οργανωμένη μεταφορά ατόμων από οικίες, ξενοδοχεία και διάφορους άλλους χώρους.

Σε ύφεση βρίσκεται επίσης η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα σε πευκοδάσος μεταξύ των περιοχών Πίσια και Σχίνο, δεν απείλησε τελικά κανέναν οικισμό και περιορίστηκε στον ορεινό όγκο. Στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης η φωτιά έχει τεθεί από τα ξημερώματα υπό μερικό έλεγχο.

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα κοντά στον αρχαιολογικό χώρο Νικόπολης Πρέβεζας, παραμένει σε εξέλιξη με καλύτερη εικόνα όμως πλέον και χωρίς να απειλεί τον αρχαιολογικό χώρο. Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα και από αέρος επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος PZL.

Τέλος, άμεσα κατεσβέσθη φωτιά που ξέσπασε στον Βύρωνα επί της Λ. Αγ. Ιωάννη Καρέα, πριν προλάβει να πάρει διαστάσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα